1500-metersintervaller och prylrecensioner.

20140330 kl 17:50 » Intervallpass, Löpning, Okategoriserade, prylar, Skor
Alla Kan Träna

IMG_1280[1]

Vilken plåga. Att jag inte dog. Fyra stycken intervaller, 1500 meter med kort vila, så kallade tröskelintervaller. När det gör ont i hela kroppen. Benen blir tunga som bly. Underläppen blir stram och det känns som att jag ska kräkas när som helst. Armarna domnar(jag orkar inte syresätta dom?). Jag skriker på utandningen. Inne i huvudet jobbar den ena rösten för att jag ska sakta ner och den andra för att jag ska hänga i. Så, på ett ungefär. 6.14, 6.10, 6.25, 6.20 alltså mellan 4.07 och 4.17-tempo per kilometer. Det känns ok.

Den stora behållningen med passet var att jag provade en massa nya prylar, från topp till tå faktiskt. Skorna från Salming Running var bara så fruktansvärt sköna, och lätta, med bara 5 mm ”drop” alltså skillnad i höjd mellan häl och tå. Det kommer att bli perfekta intervall/tävlingsdojor i sommar. Jag har herrskor, som vanligt, på grund av min breda fot och dom satt som en smäck. Modellen jag valde heter Speed shoe. Fås ej i rosa, då väljer ”man” samma sko i dam, vilket de flesta damer utan Kalle Anka-fot gör. Jag provade de nya kompressionsstrumporna från Gococo också, jag älskar att springa i kompressionsstrumpor och har blivit lite beroende. Det bästa med Gococo är att passformen är så exakt, och att dom inte hasar ner en millimeter, inte ens de skaftlösa ”no show”. Kalas.

Klädvalet idag var Craft utifrån och in. Vi i Cinnober Adventure Team har Craft som klädsponsor och då lät dom mig generöst nog prova lite plagg från vårens löparkollektion också. Jackan och tightsen i den nya Elite Run-varianten är supertunna och med tight passform, mycket s.k. ventilerande paneler och stretch på exakt rätt ställen. Jag har sällan sprungit i så sköna plagg faktiskt, jackan väger inte många gram och liksom bara finns där och tightsen är som bekväma ålskinn. Jag hade kunnat ha small men är nöjd med medium, det gav någon millimeter här och där att röra sig på(för er som väljer storlekar). Under körde jag Crafts underställ Active Extreme som också är väldigt tunt och kroppsnära. Det gillar jag. Hela outfiten gjorde att jag kände mig snabb, visst är det konstigt hur stor roll det spelar att känna sig på topp.

Som om inte det vore nog så gick alltihop i färg och solen sken så jag modellade lite ute på vår gata. Ett barn fotade och ett följde med på intervallerna och hejade på. Teamwork :-)

IMG_1278IMG_1272IMG_1276Karlstad Swimrun

Share


2 kommentarer på “1500-metersintervaller och prylrecensioner.”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Maria skriver:

  Snabbt! Hur lång vila mellan varje?

  [Svara]

  Ida svarar:
  april 13th, 2014 at 21:17

  Fram till 8, så lite olika. Till ”hel” på klockan liksom

  [Svara]Lämna kommentar