2015 – jag är redo

20141231 kl 12:29 » Okategoriserade, Pepp, Skallen
Alla Kan Träna

När 2013 tog slut var jag lite chockad (och aningen trött men mest glad) över allt som hade hänt under året. Årskrönika 2013 Jag gav mig själv ett tyst löfte att 2014 skulle bli lite lugnare men visste nog redan där och då att så skulle det inte bli. 2014 kom att bli ett av de mest händelserika i mitt liv. Jag är väldigt tacksam (aningen trött och mycket glad) över allt jag upplevt även om jag bitvis har känt av att farten har varit väl hög. Årskrönika 2014

2015 ska bli lite lugnare tänkte jag, den här gången seriöst menat. Visserligen har jag ett EM på Irland och några andra resor och tävlingar inbokade, ett par event, flera stora projekt på människojobbet och lite annat på agendan, men jag har ändå planerat mer vila. Så. Nu har jag sagt det.

För mig är det viktigt att ha en plan. Plan för dagen, plan för veckan, för året, livet. Sen blir det aldrig exakt som jag planerat, men det är liksom inte poängen heller. Planer är till för att göras och revideras, inte för att hållas. Missförstå mig rätt – om du och jag bestämmer att vi ska ses på fjällstationen på Abisko första onsdagen i augusti så kommer jag att vara där och har jag en deadline på jobbet så kommer jag att hålla den. Det är mer det icke-specifika som jag reviderar. I vardagen är det strukturen som är viktig, tanken bakom, planen. Träningsveckan exempelvis blir i stort sett aldrig exakt så som jag har tänkt. Det betyder inte att planen har gått åt skogen och inte att jag blir missnöjd. Min erfarenhet av egen träning och av att coacha är att det alltid är mycket bättre att ha en plan att ändra i än att gå planlös.

Var inte rädd för att planer. Var inte rädd för att uttala dina mål, eller dina rädslor heller för den delen. Skriv ner, fundera, planera. Innan jag åkte med laget till Sydafrika i våras hjälpte Lovisa mig med en SWOT-analys, något jag gjort många gånger i jobbsammanhang men aldrig inför en fysisk utmaning. Det var väldigt värdefullt. Att sätta ord på känslor och fundera på sina styrkor och svagheter, att tänka över risker, att få ner tankar i ord. Det borde jag göra mer av.

Nu sätter jag mig i bilen och styr mot en nyårsafton i Gävle hos mina vänner Kajsa och Henrik. Jag ser fram emot en trevlig kväll och framförallt ett bra 2015. Fridens!

Share


Lämna kommentar