Är det ben i den här? – en semestergåva

20140722 kl 11:04 » Intervallpass, Löpning, Styrketräning
Alla Kan Träna

Ni ska få ett pass av mig, att köra mitt i sommaren! Se det som en semestergåva. Passar alla. En ovan löpare går både uppvärmning och nedvarvning, joggar på intervallen och står still mellan intervallerna. En van löpare kan korta ner vilan till 15 sekunder rakt igenom och den benstarke tar en tung grej i varje hand på styrketräningen. 

Jag kallar det ”Är det ben i den här?”

Uppvärmning: Jogga 7 min. Gå 3 min.

Intervall:

Spring 45 s fort, gå 15 s.

Spring 45 s fort, gå 30 s.

Spring 45 s fort, gå 45 s.

Upprepa totalt 4 varv(15 min)

Vila 2 minuter.

Styrketräning:

Utfallsgång framåt 10 steg per ben

Gå på tå 10 steg per ben

Grodhopp 10 st. Vila 30 s.

Upprepa 4 varv.

Nedvarvning: Jogga 3 min, gå 3 min. 

Klart på 40 minuter med svettgaranti! Frågor på det? Undrar ni om det är ben i den? Ja, så här trötta ben:

DSC_1616

Share


4 kommentarer på “Är det ben i den här? – en semestergåva”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Helen skriver:

  Hej!
  En liten fråga, jag är fullständigt värdelös på grodhopp. Hur mycket skiljer sig grodhopp från ”höga hopp/ djuphopp”?

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Elin skriver:

  Tackar! Passar mig perfekt idag när det står intervaller på schemat! :)

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Malin skriver:

  Tack Ida, du har gjort min morgon. Hade planerat ett ”tråkigt” distanspass på morgonen, men så läste jag detta och kunde inte hålla mig :-). Ligger nu nöjd, glad och trött och eftersvettas i soffan. En kanonsemesterpresent!

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Upplägg och inställning | Lite Längre skriver:

  […] någon anledning slösurfade jag lite på mobilen innan jag drog iväg och ramlade in på ett blogginlägg som totalt ändrade mina planer. Intervaller, kombinerat med benstyrka, kändes helt plötsligt […]Lämna kommentar