Årets julklapp, är den nåt att ha?

20141031 kl 10:11 » Kroppen, prylar
Alla Kan Träna

Hälsoarmbandet har inte blivit utsedd till årets julklapp än, men det kommer. Jag har en glaskula, nämligen.

Nej, ett hälsoarmband är inte det första du behöver för att göra en livsstilsförändring. Det behövs inte alls. Det som behövs är vilja. Däremot är armbandet en gadget som faktiskt är väldigt smart och som jag kan rekommendera den som är intresserad av prylar och gärna vill registrera data som motivator.

Ett hälsoarmband registrerar sömnmönster och räknar steg, du kan mata in kost, aktiviteter och annat i tillhörande app och får presenterat på ett överskådligt sätt hur mycket du rör dig och förbrukar. Mitt heter Jawbone up24. men det finns många andra att välja mellan, så sent som igår lanserade Microsoft sin variant.

Mitt up-armband är smart på det sättet att det känner av min djupsömn, och kan väcka mig när jag sover lite lättare(inom en angiven tidsperiod), det registrerar hur mycket jag sover, hur stor del som är djupsömn, om jag vaknar på natten och hur lång tid det tar att somna. För mig är det ett sätt att få ordning på ett av mina löften till mig själv – att sova 7 timmar per natt. Det senaste året har jag snittat på betydligt mindre och det mår jag inte bra av.

För dig som vill kostregistrera, räkna steg och trixa med lite andra funktioner kopplade till rörelse(du kan t.ex. få påminnelser under dagen när du blir för inaktiv eller väckning om du tar en powernap) är armbandet riktigt bra. Appen är vädigt användarvänlig och armbandet har lång batteritid. En bra årets julklapp, om du frågar mig.

IMG_5798

IMG_5796

IMG_5794

Share


Lämna kommentar