Äta ute och rullskidpremiär

20130530 kl 19:49 » Uncategorized
Alla Kan Träna


Idag blev det äntligen årets rullskidpremiär! Vi hade samma tanke Tomas och jag, att ett rullskidpass i kvällssol skulle vara perfekt en sån här dag. Jag sms:ade till barnen på eftermiddagen och frågade om dom ville följa med på cykel, och äta kvällsmaten ute. Det tyckte dom var en bra idé, så jag fixade pitabröd med fyllning, melonbitar och bubbelvatten. Det behöver inte vara svårare än så tycker jag.

Det ligger en sjö längs med cykelvägen drygt sex kilometer norrut, visserligen får man inte kvällssol men det är ett väldigt bra val om man vill åka skidor dit. Barnen badade faktiskt en lång stund, vi käkade och körde hem igen. Jag bröt av ena stavspetsen så jag fick åka med ena staven i dikeskanten för att få fäste, men det gick bra det också. Man ska alltid, alltid ha en reservspets!


Så var den säsongen igång. 2013 ska bli året då jag blir lite modigare i backar. Hittills har jag åkt mest på platten och jag känner mig inte alls bekväm i för hög hastighet. Annars är rullskidor perfekt träning, det ger en stark bål och bäddar för själva skidsäsongen. Särskilt svårt är det inte heller.

Share


5 kommentarer på “Äta ute och rullskidpremiär”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Fredrik af Jochnick skriver:

  Jag har vart sugen länge på rullskidor just för den otroligt allsidiga träning det ger men jag är tror att jag är för feg. Jag har inte provat men det ser jäkligt farligt ut, i nerförsbackar och höga farter alltså.

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Helene (famarvling) skriver:

  Vilken härlig kväll! Jag gillar verkligen rullskidträning. Har en backe här hemma med i princip ingen trafik och som har lång utplaningssträcka där jag övar utförskörning.

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)vrangpelle skriver:

  Det är synd att banvallen går på ”fel” sida för kvällssol för det är ett perfekt läge. Härligt där för fiske på tidiga mornar dock.

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Frida - Militarmamman skriver:

  Rullskidor är enkelt?! Jag har aldrig testat (än)men det verkar totalt livsfarligt! !
  Er träning m att få m familjen verkar dock kanon! Vackra bilder!

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Johanna skriver:

  Vilken härlig kväll! Ser verkligen fram emot att kunna anamma sådana turer med mina barn vartefter!

  [Svara]Lämna kommentar