Att cykelpendla om klädsel och ljus

20131111 kl 21:54 » Cyclocross, Cykel, Kläder, prylar
Alla Kan Träna


Jag cykelpendlar gärna till jobbet. Inte varje dag, men några vändor i veckan brukar vara lagom. Jag har 22 km enkel väg så cykelpendlar jag varje dag brukar benen bli väldigt sega på löppassen. Ofta cyklar jag ena dagen till jobbet och andra dagen från jobbet. Idag cyklade jag hem, och lämnade jobbkläderna på jobbet. Då kan jag cykla tillbaka i cykelkläder och ta på mig samma som igår. Smart va?

Idag var det ett par minus när jag cyklade hem, och mörkt. För mig var det alldeles lagom med:

På fötterna: Merinoullstrumpor, vanliga cykelskor och skoöverdrag.

På benen: Fodrade tights och cykelbyxor.

På överkroppen: Sport-BH och långärmad tröja i merinoull, fodrad cykeltröja.

På huvudet: Buff, hjälm, pannlampa.

På händerna: Tjocka ”klohandskar”.


Den klädseln klarar jag mig länge på, med en skaljacka i väskan om det är fuktigt och rått, och regnbyxor om det regnar. Mest problematiskt för mig är fötterna. Jag tejpar insidan av skorna med silvertejp för att stänga ute vinden men har funderingar på både elektriska sulor och fodrade cykelskor. Har dock inte kommit så långt än. Känslan när jag står i duschen på jobbet med stelfrusna fötter är sådär.

Gällande lampor så trivs jag bäst med lampa både på styret och på hjälmen, om det ska vara riktigt bra ljus. Då har jag min vanliga pannlampa för löpning på huvudet och en med starkare ljus på styret och ser bra åt alla håll. Ska jag bara ligga på cykelvägen och trampa så nöjer jag mig med en lampa, men det känns ändå säkrast med två. Den vägen jag cyklar är väldigt rådjurs- och älgtät så det är mer regel än undantag att det brakar till i skogen och då känns det bra att ljuskäglan följer med när jag vrider på huvudet.


Min nya cykelpendlingshoj :-)

Share


2 kommentarer på “Att cykelpendla om klädsel och ljus”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Jennysen skriver:

  Har inte prövat de själva, men dessa är värda att titta in: http://www.coolstuff.se/Varmepasar
  Finns även som tåvärmare! :D Funderar på att köpa och ha på stallet i vinter! ;)

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sofia skriver:

  Hej!
  Kul att du skriver om cykelpendling! Jag började cykelpendla i somras och just nu är det den enda träningen jag får till i vardagen. Jag cyklar 11 km till tåget, pustar ut 25 min på tåget och duschar på jobbet. Ibland cyklar jag tillbaka samma dag, ibland låter jag cykeln stå och hoppas att ingen förstör den. Jag jobbar bara 3 dagar i veckan och försöker få till cyklingen åtminstone en dag i veckan. Har en tanke om att cyklingen ska bli mer naturlig. Som det är nu ”väljer ” jag varje morgon mellan cykling eller bussen. Jag har fortfarande ett stort motstånd och det handlar mest om mörker, regn och blåst.

  Nu börjar det bli kallt, själva kylan stör mig inte men… cyklar du trots minusgrader. Är du inte rädd att halka?

  Idag gick förresten lyktan sönder. Det kändes både osäkert och otrevligt! Måste laga, man pannlampa kanske kan vara ett alternativ…

  [Svara]Lämna kommentar