Att knyta skorna

20130429 kl 13:45 » Löpning, Skor
Alla Kan Träna

Det enkla kan ibland vara det svåra. Hur man bäst knyter löparskorna kan verka som en banal sanning, men det är otroligt viktigt att foten sitter rätt i skon av en massa anledningar. Jag vill undvika skavsår, ha en sko som sitter tight men ändå ger plats för foten att flexa och ha så få blånaglar som möjligt. Jag mötte min granne vid bussen, och vi kan väl säga att numer knyter hon skorna ordentligt.

Hur gör man då? Jag kan väl börja med att gardera mig och säga att det säkert finns många sätt, och andra sätt kanske passar andras fötter bättre, men jag rekommenderar följande sätt:

Börja med att dra åt nere vid tårna, nedersta två hålparen. Där ska det sitta tight. Över fotryggen drar du åt betydligt lösare, här vill du att foten ska ha plats att flexa i steget. Lägst upp vid plösen ska du dra åt hårdare igen, och det viktigaste av allt – använd de bakre hålen! Du använder de bakre hålen och får en perfekt åtdragning om du följer instruktionen i den här videon, som jag har lånat på nätet:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lD1FgB9lIaE]

Gör en dubbelknut på rosetten. Att tappa sekunder på grund av dåligt knutet snöre är bakläxa!

Share


4 kommentarer på “Att knyta skorna”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Henrik Ravin (@Henrik_Ravin) skriver:

  Finurligt! Nu lärde jag mig nåt

  [Svara]

  svalisida svarar:
  april 29th, 2013 at 19:22

  SOM jag har bloggat på och till sist lärde jag dig nåt Henrik!

  [Svara]

  Henrik Ravin (@Henrik_Ravin) svarar:
  april 29th, 2013 at 19:37

  Jag tackar ödmjukast för kunskapen, har alltid funderat över hur man är skapt om man knyter i det sista hålet… nu skall jag prova det

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Anna söderhjelm skriver:

  Kom på mig själv i passet häromdagen, ”Ida, skoknytning” började om från början;-)

  [Svara]Lämna kommentar