Att välja

20131029 kl 05:58 » Coachning
Alla Kan Träna

Min kompis Camilla var här och hängde lite i helgen. Vi pratade om en massa saker och som vanligt sa hon mycket klokt, men en sak etsade sig fast hos mig. Hon sa ”Vet du Ida, när man väljer något, så väljer man också bort något annat. Det är viktigt att veta och säga till sig själv vad man väljer bort för att acceptera det man väljer.”

Nu har jag tänkt på de där orden i flera dagar. Jag skrev ett inlägg i somras om att välja och att prioritera och framförallt om att ha dåligt samvete för det man inte prioriterar eller väljer. Välj – välj bort – acceptera – skippa det dåliga samvetet. Att sitta och äta bulle och ha dåligt samvete för att det ”borde” vara keso är ju vansinnigt, likaså att må dåligt över att man har valt träning framför något annat. Då är bullen och träningen inte accepterad.

När du ska sätta smarta mål, oavsett om det gäller träningen eller något annat så kommer målen alltid att vara kopplade till val du gör. Du sätter ett mål, identifierar vilka hinder som finns för att nå målet, övervinner hindren och når målet. Vägen från A till B är kantad med val och varje gång du väljer väljer du också bort. Det måste du göra för att målet ska bli accepterat(av dig själv).

Igår fick jag ta del av många tjejers smarta målformuleringar, och gav feedback på några av dom. Det är viktigare än man kan tro det här med att ta sig tid att fundera över och formulera sina mål och det gäller inte bara träning. Inte minst för att veta när man har uppnått målen. Annars missar vi tillfället att klappa oss på axeln när målet är uppnått.

Jag bjuder på en sommarbild med solen i ögonen, känns vettigt idag. Cykelpendling på gång nu och det är kolmörkt ute. Kontraster, kontraster.Ha en fin tisdag!

ida_4_6

Share


Lämna kommentar