Att vara morgonpigg

20141108 kl 22:03 » Skallen, Ungarna
Alla Kan Träna

Vi som är morgonpigga är lite bättre människor. Så är det bara. Eller nej, så är det inte men det är så ni morgontrötta tror att vi tänker. Vet ni hur jag tänker? Så här:

Jag läste nyligen om forskning som var gjord på hur lyckliga människor uppfattar sig utifrån hur mycket pengar de har. Slutsatsen var, slarvigt sammanfattat, att upp till en viss nivå blir människor lyckligare av mer pengar MEN också att de som har mer pengar TROR att de är högre upp på lycklighetsskalan än vad de är och tvärtom TROR de som har mindre pengar att de är olyckligare än vad de är. Intressant.

Alltså tänker jag att ni morgontrötta TROR att andra har lättare att gå upp än ni har själva, och att det är därför ni också tror att vi tror att vi är bättre än er. För att ni tror att det är så lätt. Och det är det, jättelätt. Det är bara att sätta den ena foten på golvet bredvid sängen, sen den andra, och sen kliva upp. Poängen är att med det här resonemanget borde det räcka att sluta tro att man är tröttare än andra för att bli piggare, precis som att fattiga är lyckligare än de tror att de är.

Hur som helst är jag väldigt morgonpigg, oavsett om det är tankekraft eller ett personlighetsdrag. Jag vaknar innan klockan ringer på vardagarna och går upp tidigt även på helgen. Klockan sju en lördag har jag sovit klart, liksom. Irriterande va? Jag inser att ni morgontrötta vill kräkas lite på mig men det är oerhört praktiskt att vara morgonpigg. Idag, t.ex. cyklade jag mellan 7.30 och 9.30 och hade hela dagen kvar när jag kom tillbaka. En lång, fridfull cykelrunda medan många andra sover, det känns som att stjäla tid.

Jag har fått massage idag också, plågsam sådan. Massören kallar det inte ens för massage utan behandling. Vilken behandling jag fick sen, den däckade mig i flera timmar. Min kompis Jenny kom som tur var hit och drack kaffe så jag hade anledning att sitta ner en stund och hämta mig. Resten av dagen har jag ägnat åt mina klienter som behövde träningspass och min vedpanna som behövde bränsle. Barnen har varit utlånade till mina föräldrar för den årliga tomteverkstadshelgen, så julklapparna är säkrade :-)

Barnen ja, då kommer jag tillbaka dit jag började. Morgontrötta, mycket morgontrötta. Jag vet inte om jag ska tycka att det är bra för att jag hinner träna innan dom går upp eller om jag ska tycka att det är dåligt för att dom är så sega och vill sova halva dagarna på helgen. Imorgon kör jag nog upp dom i ottan och bär ved, så att dom blir lite bättre människor.

ved_large

Share


6 kommentarer på “Att vara morgonpigg”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Therese skriver:

  Jag älskar att jag är så morgonpigg och också utan problem studsar upp en helgmorgon och drar igång med nåt . Istället avtar min effektivitet och energi markant efter lunch, så det jag vill ha gjort ska helst ske på förmiddagar.

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lise-Lott skriver:

  Ja, ena foten framför den andra, det är så det går till. Inte tänka, bara göra.
  Ännu ett underbart inlägg levererat!

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Pillan skriver:

  Ibland Ida blir jag nästan sjuk av dina ”det är bara” inlägg. En gång trodde jag att det vara bara att gå upp på morgonen när klockan ringde. alla är trötta, alla går måste gå upp. Jag gick samtidigt en kurs i arbetsledning på högskolan och fick höra att det handlade om inställning. Jag hade alltså fel inställning det var därför jag var trött, så körde jag på ett tag till med yrsel och ibland kräkningar av tröttheten, för det var ju bara inställningen jag inbillade mig att jag var trött för det är ju BARA att gå upp. Jag var sjuk, jag var hade drabbats av depression det var inte bara att gå upp. Jag var sjuk och hade inte blivit så sjuk som jag blev om jag inte hört alla dessa ” det är bara” ”alla är trötta” hade någon istället sagt. Det kanske inte är normalt att vara så där jävla trött som du är så hade jag kanske blivit räddat tillbaka till ett normalt liv som jag har idag mycket fortare. Så det är inte alltid BARA kram Pillan

  [Svara]

  Ida svarar:
  november 9th, 2014 at 11:51

  Jag menar för friska personer. För friska är det bara. Kram!

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)annak skriver:

  Tror du har missuppfattat den där forskningen lite. Det handlar om hur lyckliga personer uppfattar sig i förhållande till hur mycket pengar de har. Mer pengar är lika med mer lycka bara upp till en viss gräns. Man kan däremot inte säga att folk tror att de är lyckligare eller olyckligare än de egentligen är. Lycka är ett subjektivt mentalt tillstånd och inte ett materiellt, vilket innebär att det inte finns något sätt att objektivt mäta hur lycklig någon är. Man kan alltså inte tala om för nån annan hur lycklig den personen är. Eller hur trött den är.

  [Svara]

  Ida svarar:
  november 10th, 2014 at 21:31

  Jag menar i förhållande till andra. Att en person upplevde sig som säg en fyra, men trodde att andra upplevde sig mer som treor medan dom egentligen upplevde sig som femmor. Således inte att man är piggare än man tror utan bara att andra kan vars lika trötta, eller tröttare.

  [Svara]Lämna kommentar