Dagens bolljävel – en tradition

20130430 kl 14:05 » Dagens bolljävel, Styrketräning
Alla Kan Träna

Idag är vilodag inför tävling. Det hindrade mig inte från att gå på corebollpass på lunchen, jag räknar det som ett slags vila även om det är jobbigt för stunden. Dagens bolljävel har ju blivit en fin tradition som jag inte vill missa. Idag hade jag dessutom med mig Lisa på Spik kommunikation. Lisa är kvinnan som får mig att och bloggen att se bra ut.

Idag visar jag två övningar. Den ena på knä med armbågarna i bollen där kroppen ska vara som en planka och magen ska jobba med att liksom dra ut och in armbågarna från kroppen, armbågarna med tryck i bollen. Liten rörelse men tung! Den andra är en övning som ska göras stående på knä och med det ena benet sträckt bakåt. Kan man sträcka ut benen växelvis blir det ännu svårare om man sträcker motsatt arm samtidigt. Testa!

Share


4 kommentarer på “Dagens bolljävel – en tradition”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Henrik skriver:

  Den första övningen, fast med bara fötterna i golvet körde jag, det skulle ju vara så bra med ”alfabetet” dvs att skriva bokstäver med underarmarna. Det gick bra många gånger tills jag en dag gick i backen med armbågen före. Det tog exakt 14 mån innan jag kunde göra fem armhävningar igen. Knäna i golvet är klart säkrare, men är det säkert nog i utsträckt läge?

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sara skriver:

  Den första har jag också kört, men inte den andra. Har dock testat den på en rulle… Men på en boll blir det säkert ännu svårare. Kanske imorgon om jag känner mig återställd… :)

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lisa | Grafisk form, strategisk kommunikation, foto och annat roligt skriver:

  Alltså… Jag känner redan nu hur handikappad jag kommer att vara i morgon. Hehe. Ska cykla 11 kilometer efter jobbet, förhoppningsvis känner kroppen sig lite mindre aggressiv efter det… Men jag ska bli grym på att stå på knä och sitta som en skräddare på bollen.

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sigrid skriver:

  För egen del blev det Sköna maj och Uti vår hage idag, men nästa vecka är jag på’t igen! Kör nog ett eget pass på hemmaplan i helgen med bollen så man inte kommer helt ur gängorna… :-)

  [Svara]Lämna kommentar