Den enes död, den andres bröd. Typ.

20140306 kl 10:36 » Cyclocross, Cykel, Okategoriserade
Alla Kan Träna

Skidsäsongen har ju faktiskt inte varit så värst bra. Det är bara att erkänna. Snön kom sent och försvann tidigt och däremellan regnade det och var klisterföre. Fördelen med en kass skidvinter är att det har gett en desto bättre cykelvinter. Jag cyklade på bra ända till nyår, med en härlig runda på cyclocrossen som avslutning på året på nyårsafton. Nu är det början på mars och jag är redan igång på allvar. Tack vare att det är såpass varmt funkar det med långturer redan.

Evelina och jag var ute på vårt andra gemensamma morgonpass för året i morse. 05.00 ringde klockan och jag körde in till Karlstad där vi mötte upp, sen rundade vi Kil och körde hem till mig. Sist körde vi en lite längre väg, över flygplatsen, då blev det 58 km, idag genade vi och fick exakt 50. Jag är förvånad över hur bra det känns i cykelsadeln med tanke på att våren inte ens har börjat. Jag känner mig stark. Det är jättekul att cykla ihop med Evelina, killar att träna med i all ära men på cykel blir det så stora skillnader och att hänga i snodden är ju inte riktigt samma sak. Just nu är jag starkare än Evelina och ligger före och tar vind men i slutet på året kommer rollerna att vara omvända. Hon kommer att satsa på cyklingen precis som hon gjorde förra året och det dröjer inte innan jag får se ryggen på den där 90-talisten(ursäktar mig med min höga ålder).

Att kunna kliva upp i ottan, köra fem mil på cykel och ändå börja jobba före nio är verkligen en ynnest. Jag är väldigt glad över att jag vill och orkar, glad över att jag har så bra träningsförutsättningar och bra träningssällskap oavsett vad jag vill träna och när. Sen är det liksom bara en jättebonus att ha en ny cykelcross som känns som en racerfåtölj.

Fina Evelina:

evelina

Share


1 kommentar på “Den enes död, den andres bröd. Typ.”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Mia skriver:

    Oj vad härligt det låter med morgonturerna så tidigt. Hur är det med ljuset så pass tidigt på morgonen? Ska ta mig an morgonturer antingen på cykeln eller en löpartur innan jag ger mig iväg till jobbet ;) /Mia

    [Svara]Lämna kommentar