Det regnar igen – om klädsel som tål, tips från coachen

20131010 kl 21:16 » Kläder, prylar
Alla Kan Träna

Jag tänkte fortsätta med klädtema nu när det blir kallare och kallare. Springa lägger jag inte av med bara för att det blir lite kallt och cykeln hänger jag i med ett litet tag till även om den brukar vila framåt vintern. Jag skrev ett inlägg om överkroppsklädsel och ett om huvudbonader och eftersom det var uppskattat så fortsätter jag, idag med regnplagg.

För löpning använder jag inte regnplagg. Alls. Med undantag för om det är natt och kallt och jag ska vara ute i tjugo timmar till och tempot är jättelågt. Det händer inte så ofta så utgångsläget är löpning – inga regntäta plagg. Det blir bara varmt och otäckt inifrån, hur mycket dom än ska ventilera och andas. På cykel däremot, eller om jag vandrar eller är på väg till eller från träning eller håller mig torr inför tävling och vid en massa andra tillfällen behövs bra regnplagg. För bästa funktion går allt annat än ett riktigt bra skalplagg på överkroppen bort.

haglöfs lim
Jag är inne på min andra Haglöfs LIM-jacka, den första har varit helt, helt suverän men fått utstå mer än man kan begära av en jacka och när den började tappa funktion efter sex års nötande skaffade jag en ny. Ett outstanding plagg. Min första köpte jag väldigt billigt på Haglöfs outlet i Avesta. Skaljackor finns det massor av olika på marknaden och det du betalar för är det du får. Dyrt är bra. Ur den aspekten är ändå Haglöfsjackorna hyfsat prisvärda tycker jag. Det finns många andra skaljackor som är betyligt dyrare, t.ex. den här som är i stort sett identisk:
arcteryx

Då det gäller byxor har jag ett supertips, ett par jag köpte på Addnature i somras från Vaude. Justerbara på två ställen på benet så att det går bra att cykla och dom inte tar vind, något förstärkta i baken för cykel, lätta och helt vattentäta. Jag hade dom i extremt fjälloväder i femton timmar i somras och dom funkade utmärkt. Mycket prisvärda för att vara så bra och ha så hög vattenpelare som det heter. Obs! att jag har länkat till dammodell men att det finns motsvarande i herr. Jag återkommer med fler klädtips om ett litet tag. Obs! Addnature har just nu kampanjpris på regnjacka+regnbyxa.
vaude

Share


Lämna kommentar