Du är beundrad

20130408 kl 13:26 » Löpning, Skallen, Uncategorized
Alla Kan Träna

Vad tänker andra som ser mig då, när jag springer sådär sakta, är sådär anfådd och svettas sådär ymnigt? Nu kommer svaret en gång för alla:

Andra människor fokuserar mest på sig själva. Dom tänker på hur dom själva står, går, mår och ser ut i håret. Andra som ser dig springa, jogga eller gå tycker inte att du ser ut att springa sakta. Dom tänker inte att du är dålig, tjock eller röd i ansiktet. Andra tänker på sig själva, och tänker dom något om dig så är det beundran för att du för det du gör.

Det går inte att avgöra hur snabbt någon springer eller går. När du joggar är det helt omöjligt för någon annan att avgöra din hastighet, särskilt om personen själv rör sig. Försök uppskatta hur snabbt en annan bil kör så ser du. Även om en annan person KAN avgöra hur snabbt du rör dig så vet dom ju inte om du är mitt i en intervall, på vilan mellan intervallerna eller ute på långpass.

När vi åker bil och ser andra som springer uttrycker Tomas alltid sin beundran för andra löpare. Det är en väldigt fin egenskap hos honom. Ju jobbigare det ser ut, desto mer imponerad är han. Häromdagen såg vi en man som segade sig uppför ett motlut, han slet som ett djur, lyfte knappt fötterna och hade en löparjacka som blivit lite liten över vintern om man säger så. Tomas sa, förstås ”det där är bra gjort”. Det säger han jämt. Han menar, och det har han ju rätt i, att ju jobbigare det ser ut och ju mer otränad personen är, desto större prestation är det. Så tror jag att många löpare ser på andra som springer. Man vet ju själv hur jobbigt det är ibland.

Så – när du springer, joggar eller går – sträck på dig! Var stolt och nöjd! Tittar dom på dig så är det för att dom beundrar dig, eller för att dom tycker du är snygg, snabb och ser stark ut.


Looking at me?

Share


7 kommentarer på “Du är beundrad”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Johanna skriver:

  Alltid huvudet på spiken!

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sara skriver:

  Väldigt sant! Lite glädje dock när man springer om ngn ;-) Men jag tänker ju inte direkt att de springer långsamt utan att jag springer snabbt! ;-)

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Mia - träning och småbarnsliv skriver:

  Jag blir alltid avundsjuk när jag ser andra springa och jag själv inte gör det – jag vill också! :)

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Hanna N skriver:

  Så kloka ord !

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Anne med e skriver:

  Precis så! Jag var tvungen att länka. :)

  [Svara]

 6. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Singelmamman skriver:

  Så jäkla bra skrivet! Som jag kämpat med mina röster i huvudet som säger dumma saker. Det är slut med det nu! Hittade dig via Anne med e.

  [Svara]

 7. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Helena skriver:

  Otroligt fint och sant inlägg! Jag tänker exakt samma sak…att ALLA som springer (eller promenerar för den delen) är hjältar som gör det!
  Jag har gjort misstaget att hänga på en okänd löpare som höll ett ganska bra tempo en gång. Jag var mitt i mitt milpass och behövde lite draghjälp, och han…mitt i en intervall, visade det sig 200 meter fram när han stannade för att vila. Jag var slut resten av passet… :) Sköt dig själv och skit i andra var min lärdom efter det, det är ändå vad alla andra gör!

  [Svara]Lämna kommentar