En efterlysning – och orientering

Alla Kan Träna


Igår skrev jag om att fira födelsedagen som man vill och ju mer jag tänkte på det, desto mer rätt kändes det. Självklart ska man göra det som känns viktigt alla dagar om året men särskilt på födelsedagen. För mig var det viktigt att få komma ut och röra på mig på min alldeles egna dag. Jag hade ingen särskild plan med träningen för dagen, utan tänkte ge mig ut en sväng efter att gästerna gått hem. När jag läste alla facebook-grattis slog det mig att jag kanske skulle efterlysa sällskap på rundan. Jag skrev ett inlägg och frågade om det var någon som ville ”rasta mig”, och att vederbörande gärna fick dyka upp här vid åttasnåret.

Nu kanske någon tänker att det var en strid ström av ivriga löpare och cyklister som bara väntade på att få göra just mig sällskap på just min dag, men så var inte riktigt fallet. Det enda jag fick som svar var faktiskt folk som INTE kunde göra mig sällskap. Det skulle visa sig vara en vapendragare ur multisportlaget som blev min ”räddning”. Marcus hörde av sig och tyckte att det lät som en utmärkt idé att släpa runt mig och plocka orienteringskontroller i någon timme eller så. Släpa kanske inte låter så kul, men Marcus är en duktig löpare och även om han själv inte skulle benämna sig orienterare så är han kvickare med kartan än de flesta jag känner, så jag har fullt upp bara att springa med.


Vi cyklade från varsitt håll och sågs i Ulvsby, en småort i närheten där det fanns 25 nyutsatta orienteringskontroller att ta i friskvårdssatsningen Friska Karlstad, som jag tidigare har skrivit och även gästbloggat om. Marcus först och jag sen, orientering i en takt som jag själv aldrig är i närheten av. Mer ”här är den” än ”få se nu…”, om man säger så. Det blev ett slags snabbdistanspass i skogen med mikropauser, 82 minuter tog det oss att ta alla kontrollerna och sen cyklade vi tillbaka dit vi kom ifrån. Ett bra träningspass med trevligt sällskap helt enkelt. Lite snabbare än jag tänkt kanske men drar han ner på tempot så pratar jag för mycket :-)


Vi hittade en låda i skogen också. Skriv ditt namn och vinn en lott. Bra idé!

Share


1 kommentar på “En efterlysning – och orientering”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Frida - Militärmamman skriver:

    Kul! Härligt med träningsvilliga vänner. Med insikt om dina egenskaper och hur man på bästa sätt lägger upp träningen efter det!

    [Svara]Lämna kommentar