En fartfylld vecka och fråga till läsarna

20140930 kl 11:04 » Kläder, Kroppen, Löpning, prylar
Alla Kan Träna

Det blir en på många sätt fartfylld vecka. Jag började med rena rama tävlingsfarten på måndagsrundan igår. Jenny och jag sprang våra vanliga 11 km och det gick så lätt, så lätt. Ibland tvivlar man på sin kapacitet och ibland överraskas man. Livet som löpare, jag tror många känner igen sig. Det var i alla fall en befrielse att känna sig pigg och lätt i steget, särskilt efter en helg med många träningstimmar.

Ikväll är det dags för ”Alla kan springa” på KMTI. Jag kommer att köra samma upplägg som förra hösten, med ett intervallpass som anpassas så att alla kan vara med efter egen nivå. Vi håller på i 75 minuter totalt, men springer inte hela tiden. Det blir en gemensam uppvärmning, lite tekniksnack, ett effektivt intervallblock i mitten på cirka 25 minuter och så gemensam jogg efteråt. Alla är välkomna!

Resten av veckan är utstakad med ett sista träningspass inför helgens tävling på onsdag och sedan två dagar med mycket jobb och mycket vila för benen. På lördag kör vi säsongsavslutning i RAID Uppsala med vårt lag, Cinnober Adventure Team. Det ser jag jättemycket fram emot.

Jag skulle vilja passa på att fråga er Alla kan träna-läsare några saker också. Om ni behövde guidning inför ett cykelköp, vad skulle ni vilja veta då? Vilka frågor tycker ni att det vore intressant om jag tog tag i och svarade på? Likaså skor, vilka frågor skulle vara bra att få ett resonemang kring? Finns det andra prylar, lopp, pass eller företeelser ni gärna skulle se att jag tänkte till kring och i så fall vad? Nu frågar jag utifrån ett ganska ”enkelt” perspektiv, jag har inte tänkt göra en doktorsavhandling. Lagom nördigt i bästa Alla kan träna-stil, ni fattar.

Kanske någon matfråga?

mw-fotograf-2352

Share


11 kommentarer på “En fartfylld vecka och fråga till läsarna”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)ullis skriver:

  Skulle vilja ha en cykelguide för dummies för sådana som alltid avskytt cykling för att det alltid är motvind och man har sämsta möjliga cykel. Beror ju förstås mycket på vad man ska ha cykeln till, men låt oss anta att man endast äger en cykel som ska funka till både förskolehämtning och lustfyllda motionsturer på grusvägar/stigar och asfalt. Går det ens eller är det som med längdskidor (olika par för skate och för att diagonala)?

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)sabinas skriver:

  Kan du berätta om Lidingöloppet, är det så ”farligt” som det låter. I hur bra form borde man vara för att anmäla sig till nästa års lopp? Jag springer 15 km utan problem, springer 3 gånger i veckan och skulle vilja ha ett träningsmål till nästa år, är Lidingöloppet realistiskt eller borde jag vänta med det ännu?

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Veronica skriver:

  Hur viktigt är det att ha en sko med dämpning? Vem ska ha en sådan och till vad? Måste man ha olika skor om man springer på lite blandade underlag (asfalt, grus och stig) eller finns det någon allround? Och till sist, är en dyrare sko bättre än en billigare? Dvs får man vad man betalar för eller är det bara ett varumärke man köper?
  Tack för en bra blogg!

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)55kg skriver:

  Cykel till Tjejvättern. För att träning och cykling ska vara roligt! Cykelskor eller inte? Sitta fast i pedalen? Panik!

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sofie Saxe skriver:

  Du skriver mycket om kläder när det gäller löpning, och skor och lampor osv. Nu kan jag ju inte springa just nu utan bara cyklar. Så mer cykel. Jag har ju en cx. Jag vet att det inte behöver vara så komplicerat, bara träningen blir av. Men nu satsar ju jag mycket på cyklingen och cyklar hyfsat mycket. När bör jag ha vinterdäck, kan jag köpa vilka som helst? Hur är det bäst att ha lampan, på hjälmen eller på cykeln? Hållare till mobilen, vantar, kläder osv. Shoot!

  [Svara]

 6. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Annette Svensson skriver:

  Vad ska man satsa på när man köper en instegscykel? Tänker på cykel för lv. Hur viktigt är det med ”klick”-skor? Jag köpte en för ett år sedan och har fortfarande inte funnit någon glädje i den grenen:-(. Vill ju inte lägga massa pengar på en gren man inte gillar -än. Köpte min cykel helt ovetandes om allt så kanske behöver jag komplettera den med något.

  [Svara]

 7. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sara Neil Florén skriver:

  Bästa cykelvantarna för frusna fingrar?
  Lite vanligt cykelhyfs, både i skogen och på vägen. Vad gör man/gör inte. Hur vet man om cykeln är lagom storlek. Det är ju, konstigt nog, inte alltid säljaren är så intresserad av att sälja någon cykel. Eller är det bara känsla.

  [Svara]

 8. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)linn skriver:

  Jag är helt lost i matfrågan.

  Sen efterlyser jag bra allroundskor att ha på gymmet som funkar qtt lyfta i ibland och att ha på lift it å andra pass.

  [Svara]

 9. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Birgitta skriver:

  gärna mat. Får inte det att funka. Har aldrig tränat så mycket som jag gjort detta året, ätit bättre än jag gjort tidigare men ändå så väger jag mer än tidigare och det är inte enbart mer muskler som väger…

  [Svara]

 10. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Charlotte skriver:

  Jag har en fråga kring kost…eller inte specifikt hur man ska äta utan hur ditt förhållande till mat sett ut bakåt i tiden? Har du alltid haft ett avslappnat förhållningssätt till kosten? Jag har själv kämpat mig en del dit jag är idag men det tog ganska lång tid för att komma till jag-äter-vad-jag-vill-i-lagom-mängd-och-inte-varje-dag :-)

  [Svara]

 11. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Cattis skriver:

  Jag skulle vilja veta hur jag kan lägga upp träningen när man är nybörjare på mtb.

  [Svara]Lämna kommentar