Ett mycket intressant skotest

20140412 kl 16:01 » prylar, Skor, Swimrun
Alla Kan Träna

Idag publicerade löparsajten jogg.se ett skotest som organisationen för Swimruntävlingen Ångaloppet tagit initiativ till, i samarbete med Löplabbet och den meriterade simtränaren Johan Wallberg. Två elitsimmare, en kvinna och en man, fick testa att simma 400 meter med skorna i relativt sett låg hastighet för att jämföra hur bra skorna var i vattnet, både ansträngningmässigt rent pulsbaserat och även upplevelsebaserat. Testet är inte bara intressant ur ett swimrunperspektiv utan även för oss multisportare som ofta springer med blöta skor eftersom man förutom simbarheten även testade våtvikten efter en liten stunds löpning.

Bäst att simma med enligt testet är en klassisk tunn tävlingssko för asfalt. Sämst är en uppbyggd vanlig mängdträningssko för asfalt. Samtliga terrängskor och barfotaskor hamnade i mitten på skalan. Intressant med tanke på att Frida och jag har valt en tunn asfaltsko till Karlstad Swimrun i sommar. Nu kommer det nog inte att hänga på skorna för oss och vi ska göra det som en kul grej, men ändå. Är man prylnörd så är man.

Swimrun är verkligen i ropet nu. Jag läste senast idag en annons för ytterligare ett swimrunlopp jag aldrig hört talas om, Stockholm Swimrun. Kul tycker jag och extra roligt med tanke på vad jag skrev i min trendspaning för 2014 – är jag synsk tro? Jag känner nog att det är flera av punkterna som är på g, inte bara swimrunspådomen. För er som är nya läsare och gillar lite tillbakablick kan jag även tipsa om min årskrönika, som jag själv hittade av en slump nu och läste igenom. Oj, så mycket jag gjorde förra året, lite crazy faktiskt.

Karlstad Swimrun

Share


Lämna kommentar