Fjälltur och lite om klädsel

20131130 kl 14:34 » Kläder, Okategoriserade, prylar, Skidor
Alla Kan Träna

012Vi har haft sån tur med vädret de sista dagarna. Innan vi kom hit till Ramundberget blåste det storm och kom 4 decimeter snö, och imorgon när vi ska åka hem kommer det nya vindar och snöfall. Våra dagar här har varit lugna och stilla. Idag skulle det enligt yr.no bli lite vind och solglimtar så vi passade på att ta en fjälltur. Tyvärr är jag ingen mästerfotograf, och hade gärna haft med mig Lisa eller Marcus ut på fjället just idag för att få riktiga bilder men jag gjorde ett försök i alla fall.029

027

Vi fick en typisk fjälltur, d.v.s. klättrade en massa höjdmeter länge, länge och njöt en stund av den fina utsikten för att avsluta med en lite vådligare färd nedför. Ett par timmar drygt var vi ute, utan stress. Väldigt bra timing som sagt, nu kommer snöovädret och det hänger något tungt i luften.

För det som undrar över det här med klädsel så är ett vindtätt plagg verkligen att rekommendera när man är ute på en lite långsammare runda, inte minst till nedförsåkningen på slutet. Jag har Haglöfs Lim-jacka året runt och är väldigt nöjd med den. Under den körde jag med ”vanliga” skidkläder. Till skidåkning är det samma principer som löpning, men gärna med något vindtätt frampå, eftersom det blir mer fart och mer vind. Många tycker om tjockare brallor, typ Craft Storm tights, men för mig blir det lite i varmaste laget så jag har kört på ett par lite tunnare från Craft som heter EXC Train tights. Jag har hellre tunnare brallor och tar någon typ av Gundetrosa  under(varm underställsliknande trosa med windstopper fram, genial!) eller vanliga avklippta långkalsonger. På överkroppen funkar det bra med ett vanligt underställ och någon tunn jacka, jag har Trimtex Advanced-jackor som vi beställde i löparklubben för ett par år sedan som jag både springer och åker skidor i. Dyra är dom, men väldig bra. En väst är bra att ha till längdskidåkning, den kan åka av och på många gånger under en dag eller ett pass.

030

Nu drar det lite i ljumskarna efter en chockstart på längdskidsäsongen. Jag är väldigt imponerad av Hanna som inte har åkt sedan förra vintern och bara ger sig iväg på långa turer. Nu sitter jag och lurar på om jag ska ta en löprunda när jag ändå är på ”träningsläger”, endera det eller en god bok. Eller båda.

 

Share


Lämna kommentar