Höstrusk och mysfredag

20141010 kl 08:41 » Kläder, prylar
Alla Kan Träna

IMG_5596

Nu är det ofrånkomligen höst. Jag eldar i kakelugnarna(min mesta mysfaktor) och barnen vill ha fingervantar när dom cyklar till träningen. Att träna i dagsljus blir snart en omöjlighet för kontorsfolket och lagren på kroppen blir fler och fler. Jag tänkte tipsa om några gamla inlägg som är väldigt aktuella när det gäller klädval:

Jaha. Ska det regna nu också? Tips från coachen

Det regnar igen – om klädsel som tål, tips från coachen

Å nej, det regnar!

Jag är såld på merinoull och använder det året runt men särskilt nu på hösten är det väldigt användbart. Då det gäller träning i mörkret, eller förresten träning överlag kanske du hittar något intressant här:

Att cykelpendla om klädsel och ljus

Frågor kräver svar – om allt mellan himmel och jord

Igår blev jag verkligen varse hur fort det blir mörkt på kvällarna. Efter en heldag jobb och en vända till frisören med barnen, med skoaffären som grädde på moset, var jag inte sådär superinspirerad men stack ändå ut på en cykelrunda vid sex. Halv åtta var stigen inte lika lättcyklad, om man säger så… nu ligger lamporna på laddning. För dig som undrar så springer jag med en Silva Trail Speed Elite och cyklar med nya Silva Power Trail just nu. Power trail kommer att få hänga med på vinterns löp- och skidturer också, helt klart. En bra pannlampa är en väl värd investering för dig som gillar att komma bort från gatlampornas sken under vinterhalvåret.

Förresten – du glömmer väl inte reflexerna? Det gäller att synas också, inte bara se bra. Jag använder reflexväst flitigt men har även ett kombinerat reflex- och prylbälte - IQ Exercise. Jag hittade sidan av en slump på nätet och gillade idén med bältet, är att man ska få med sig telefonen och bilnycklarna och synas bra på kuppen, vilket är väldigt smart. Jag vet inte hur många gånger jag har stått med en löpgrupp och sett händerna funna med telefoner och nycklar. Bältet har dessutom en egen liten fickanordning för sladden till hörlurarna som är väldigt smart. Ett tillbehör jag gärna hade sett är en liten vattenflaska som går att koppla på, och en rejäl ögla för att fästa hundkoppel eller kompis.

IMG_5573

 

Nu är det full fart mot helgen. Jobb, träning, handling, kök och sedan ligga raklång i kökssoffan är min plan. Inte så olik många andras, antar jag. Happy Friday!

Share


Lämna kommentar