I nöd är tiden – om att klämma in ett pass

20131112 kl 17:44 » Backpass, Löpning, Okategoriserade
Alla Kan Träna


Tisdagar är veckans ”köra på fälgen”-dag. Köra på fälgen är ett bra uttryck för det man gör när däcket är lite slitet men man har en bit kvar :-) taget från min mamma, som körde mycket på fälgen förr. Jag cyklade till jobbet i morse och hade planerat löpning medan maten stod i ugnen nu på kvällen. Jag åt lunch med ”finns det 40 minuter så hinner jag springa”-kvinnan, Annika, som naturligtvis lyckades få mig att känna mig sugen på att springa. Hon har den effekten på mig.


Löpningen blev kort men effektiv. 8 minuter jogg, 10 gånger uppför ”God Helg-backen” som den heter, döpt efter ett mystiskt torn mitt i backen med den självlysande texten ”God Helg” och 8 minuter jogg. Backen svänger vänster efter tornet och blir brantare, den tar drygt två minuter upp och ner. Passet var klart på 40 minuter. Jag behövde något kort och jobbigt eftersom jag mysspringer med Alla kan springa-gänget ikväll, vilket är kul men inte träning. Jag står mest och hejar på.

Nu är maten på g, barnen gör läxor och jag njuter av att snart ha sytt ihop tisdagen. Då finns det inget som stoppar resten av veckan. Orkar du öppna dörren idag? Finns det 40 minuter? Det kommer att kännas bra efteråt, jag lovar!


Alltid dämpat på asfalt, här Asics Kayano


Tänk att man blir så glad av att springa

Share


1 kommentar på “I nöd är tiden – om att klämma in ett pass”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Anki skriver:

    Härligt!! Jag öppnade dörren och mysjoggade 8 km, innan kvällsjobb:-)

    [Svara]Lämna kommentar