Borejoggen 2013

Alla Kan Träna

Idag har vi varit i Torsby och sprungit Borejoggen. Det är ett asfaltlopp på 8,5 km med ungefär 800 deltagare i den långa tävlingen. Med en populär minijogg på det blir det folkfest i Torsby och idag var inget undantag. Vi kom till tävlingen en timme före start och hann prata lite med alla löpare vi känner som var på plats. Kul och en tradition nu, att springa lopp på midsommar. Fira och festa hinner man ju ändå :-)


Lugn före start idag


Men med två olika strumpor, det bådade inte gott…


Fredrik, André och Anton från IF Göta före start

Själva tävlingen då? Jag kände mig minimalt nervös idag, hade inga förväntningar på mig själv och var ganska seg i benen så jag förstod att det skulle bli tungt oavsett om det gick bra eller dåligt. Banan i Torsby är kuperad med två jättelånga, sega backar och de sista kilometrarna brukar vara en plåga. När starten gick kände jag mig ändå ganska pigg och sprang iväg i rygg på Sigrid. Det fick bära eller brista.

Jag öppnade nog lite väl optimistiskt ser jag nu i efterhand och efter tre kilometer fick jag se både Kathrin och Jenny glida ifrån mig. Jag höll ändå i det helt och och var åtta i mål på 37.53. Helt ok tid, placering och prestation, även om jag gärna hade tagit nån mer skalp.


Jenny, Tomas och jag efter mål


Snabba Kathrin som flåsade mig i nacken första tre


Slitigt idag


Dampallen, Sigrid trea


Herrpallen