Karlstads maratonstafett 2013

Alla Kan Träna


Startögonblicket

Vilken fin kväll det blev igår. Och vilket arrangemang! Jag sprang Karlstads maratonstafett tillsammans med tjejerna i laget till Vasastafetten, och vi hade en fantastisk kväll. OK Tyr och IF Göta hade verkligen lyckats med en bra tävling. Publikvänlig bana, en trevlig stämning och arrangörsmässigt helt perfekt. Stafetten gick på en bana som var 2.344 m, totalt 18 varv och 42195 meter, alltså en maratondistans. Det var tillåtet med 4-18 lagmedlemmar och man fick dela på sträckorna som man ville.

Vi ställde upp med två lag med fyra tjejer i varje lag, vilket alltså gav 4-5 varv per person. Taktiken var att bytas av två och två och växla par efter halva sträckan. Många av lagen hade fler deltagare, vissa över 10 vilket bara gav ett eller två varv var, men vi var helt överens om att det var en kul utmaning med några fler varv per person. Målsättningen var vinst, mest beroende på att vi inte hade en aning om vilka som skulle ställa upp så det var den enda rimliga målsättningen helt enkelt. Min egen målsättning som lagledare var att vi skulle klara maran under tre timmar.

Vi hade kris på morgonen när reserven vi skulle kalla in hade sjuka barn, men jag lyckades få tag i en tjej som ville och kunde, en jätteduktig löpartjej dessutom, Mia. Hon och ett par andra i laget var stela i benen efter ett påfrestande Göteborgsvarv i helgen, men dom körde på ändå.


Vårt eget tävlingsområde


Laddad. Växlingspinnen i högsta hugg!

Själva loppet flöt på jättebra, vi gjorde varven under tio minuter ganska konsekvent i båda lagen så jag hade goda förhoppningar om att det skulle gå under tretimmarsmålet, men man vet ju aldrig. Å ena sidan skulle vi få in nya pigga ben efter halva sträckan, men å andra sidan hade vi totalt sett starkare löpare på första halvan. Jag sprang i andra laget och tog sträckorna 9,11,13,15 och 17. Det var en jobbig men fin bana med en lång, seg backe mitt i. Utmaningen för mig var att hålla fart efter backen när benen var som tröttast. På varv fyra och fem hade jag riktigt bra motstånd av killar som jag var jämn med och det var nog tur, annars hade jag tappat tid där. Mina varv gick strax under 4.30 tempo, vilket var helt ok även om jag var långsammast i laget… Det är ett bra lag jag har skrapat ihop, och jag ser fram emot fler tävlingar.

Tjejerna gjorde jättebra ifrån sig och vi höll en imponerande hög och jämn fart loppet igenom. Löfbergs 1 med Linda, Sigrid, Annika och Sofia gick in på 2.53 och en andraplats. Löfbergs 2 med Jenny, Mia, Veronica och jag fick tiden 2.57 och en femteplats. Ingen seger med vi var jättenöjda ändå. Som sagt ett toppenarrangemang och en jättekul kväll med trevlig stämning och så fick vi ju tävla. Det är ju det bästa av allt.


Linda växlar till Sigrid


Jenny växlar till Mia


Lotti på Lugnets Massage jobbar med Lindas ben mellan varven.


Veronica tar Löfbergs 2 i mål

Jag fick massage efter loppet, väldigt bra för mina ben. Det blir mycket tävling nu och det känns både här och där. Idag mest i rumpan faktiskt men det är ju det jag brukar säga, att backe är bra för rumpan. Det återstår att se hur rumpan känns efter tre varv i Hammarbybacken på lördag. Nu på väg till Stockholm. I träningskläder!


Halva Löfbergs 2 efter målgång


Löfbergs 1 på prispallen


Alla pristagare i företagsklassen


Pristagarna i motion/tävling


Sisu Forshaga – glada treor!


Kristinehamn facebookerz – ett skönt gäng som både hejade på oss friskt och jagade oss.