Lidingö tjejlopp 2013

Alla Kan Träna

Jag har sprungit Lidingö tjejlopp idag, som ledsagare åt Mona från Sandviken. Vi känner inte varann Mona och jag och vi hade aldrig sprungit tillsammans tidigare. Det är ju rätt så obegripligt hur Mona mot det som bakgrund kunde välja att ge mig förtroendet att vara hennes ögon idag i 10 kilometer backig Lidingöloppsterräng. Det gjorde hon och vi grejade det tillsammans.

Vi bekantade oss en kort stund före loppet, värmde upp tillsammans och jag fick chans att fråga alla frågor om hennes synproblematik och hur jag på bästa sätt kunde hjälpa henne under loppet. Det är verkligen jättesvårt att tänka sig in i hur det är att inte se, när man själv ser. På uppvärmningen lyckades jag lotsa Mona rakt in i ett träd dessutom, inte så bra.

Under själva loppet hade vi däremot inga trädincidenter, jag skärpte till mig med kommunikationen och Mona gjorde en fantastisk prestation i spåret. Hon inte bara litade på mig utan vågade även springa på och ta ut sig. Målsättning ett var att inte ramla och målsättning två att göra under 1.15 och vi klarade båda! Oskadda i mål på 1.08! En helt fantastisk prestation av en modig kvinna som vågade lämna sig i någon annans händer för en stund. Tack för förtroendet!