Ingen reseblogg – jag kraftsamlar

20140403 kl 22:01 » Uncategorized
Alla Kan Träna

Jag är i Amsterdam. Det här är ingen reseblogg men här är några reflektioner.

Holländarna cyklar som galningar. På flera sätt. Dom cyklar mycket, fort och överallt. Precis som i Köpenhamn är det cykeln som har företräde i Amsterdam och bilarna är liksom lite undanträngda. För folkhälsan måste det naturligtvis vara jättebra och det syns med blotta ögat för dom är smala här. Eller så är dom inte alls smala utan bara långa. Holländarna är världens längsta folk. Vid närmare eftertanke är nog den här cyklingen inte alls så bra för hälsan. Det är nämligen inte en enda som har hjälm. Alla cyklar fort som galningar, gärna med minst en unge på cykeln och alla är hjälmlösa. Dom dör nog unga och smala Holländarna.

Här finns väldigt mycket intressant mat, lite ovetenskapligt googlar vi ”holländska kolonier” och tror oss förstå varför. Vi tar kolonimat imorgon och idag blev det afghanskt. Hollands enda afghanska restaurang sägs det. Kanongott var det i alla fall.

Amsterdam är en positiv överraskning så här långt. Jag älskar stadsmijön och atmosfären. Det är vår i luften också, vi är fria som fåglar och gör som vi vill. Alla kan träna brukar jag väl säga men nu säger jag att alla kan vila. Jag vilar mig intensivt. Sover och äter. ”Laddar batterierna” som det heter, och samlar kraft inför alla vårens utmaningar. Det känns alldeles alldeles underbart!

Posted using Tinydesk: WordPress blog editor

Share


4 kommentarer på “Ingen reseblogg – jag kraftsamlar”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Aniika skriver:

  Underbart Ida! Jag åker till Amsterdam i slutet på maj för att kraftsamla, kanske får testa lite afghan-mat då!

  Enjoy!

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Jennysen skriver:

  Holland är mitt andra hemland, och i Maj åker jag dit igen! <3 Förväntar mig solvärme och underbar atmosfär! :)

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Caroline skriver:

  Åker dit imorgon!

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Medelhavet skriver:

  Amsterdam är en underbar stad :) En av Europas bästa utan tvekan!

  [Svara]Lämna kommentar