Jag kokar lite – om ägg

20140331 kl 19:08 » Okategoriserade
Alla Kan Träna


Jag blir så provocerad av folk som äter äggvitan och kastar äggulan. Så fruktansvärt provocerad helt enkelt. Arg så jag kokar. Därför att:

1. Jag upprörs över äggproduktion och levande varelsers hemska instängda liv som bara har ett syfte. Även ”frigående”. Därför köper jag bara ekologiska ägg.

2. Gulan innehåller en massa bra näringsämnen, långt fler än vitan. Förutom C-vitamin innehåller den det mesta. Dessutom innehåller den nästan lika mycket protein som vitan.

3. I dagens samhälle när vi lever över jordens resurser och dessutom har det så sjukt bra anser jag att det är ens plikt att göra de val man kan för att göra jorden till ett bättre ställe.

Om du har problem med vikten så löser du inte dom genom att sluta äta äggula. I värsta fall, om din kostplan inte medger äggula, ät något helt annat. Samma sak om du är allergisk eller inte gillar äggula. Att köpa ägg, koka dom, äta vitan och slänga gulan, det är vansinne. Vansinne för jorden, hönorna och pengarna. Plus att du nästan provocerar ihjäl mig.

Nu känns det lite bättre.

Share


6 kommentarer på “Jag kokar lite – om ägg”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Löpning & livet skriver:

  Exakt min åsikt. Det är vansinne! D-vitamin är en av de få vitaminer många av oss har svårt att gå i oss tillräckligt av. Äggula är en av de bästa källorna! Plus att där finns en bra sammansättning av fettsyror och annat näringsrikt.

  Det gör överlag ont i mig att tänka på hur mycket mat som slängs varje dag. Fruktansvärt är vad det är.

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Kim skriver:

  Håller med. Till 100%. Blir också fruktansvärt provocerad. Och ännu mer när de säger att det bara är vitan som innehåller nyttigheter och gulan bara fett. Ett ägg utan gula smakar ju dessutom ingenting.
  Tack för att du satte ord på mina tankar.

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Äggvitan skriver:

  Hej! Jättekul att vi som inte äter äggulan kan provocera fram så att du skriver ett inlägg om de. Och de gläder mig att folk orkar lägga sin energi på de:) om du sparar på lite aggressivitet så sparar du energi och kanske springer ännu snabbare!:)

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lisa & livet från den ljusa sidan skriver:

  Hehe. Jag följde instagram med spänning igår. ;) Stort av dig att stå upp och lämna hälsning med tack för inspirationen. Raka Ida. Helt rätt.

  Håller med.
  Men problemet är ju inte de som äter så (enbart) utan alla ”experter” och ”dietister” och ”…ja allt sånt” som gör dessa rekommendationer och kostprogram. Tar fett betalt för det och bara ställer till det för folk, i deras kroppar såväl som hjärnor. Det borde vara straffbart.

  [Svara]

  Ida svarar:
  april 1st, 2014 at 12:35

  Jag hoppas ingen tog illa upp. Ja, i detta fallet var det ju World of Shape. Vilket trams.

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Emma skriver:

  Hehe. Nä fy för äggula! Smakar inget gott i mitt tycke. Om jag äter äggula så är den maskerad med dubbelt så mkt kaviar!

  Syrran köper pastöriserad äggvita på enlitersdunk. Hon avskyr verkligen äggulan… Så hon kanske har löst resursslöseriet. Ett tips om inte annat för alla de som inte äter äggula för att de inte gillar den. Rent näringsmässigt så gör väl inte intaget av normalt med ägg (inklusive gulan) något för ditt basala energibehov? Herregud, att alla ska hetsa så mycket över normala basvaror. (Ja, man kan ju definitivt gå upp i vikt av att äta för mycket) Men man får ärta en hel del om man äter normalt sammansatt kost.

  Som gammal bulimitjej är jag överlycklig över att dricka min röda krämiga mjölk och äta mitt 80% smör!

  [Svara]Lämna kommentar