Jag ska åka till Afrika. På en väldigt annorlunda ”semester”.

Alla Kan Träna

wild coast

Jag har aldrig varit i Afrika. Aldrig på södra halvklotet. Aldrig åkt på safari eller med några rosa bussar. Jag har aldrig varit i någon annan vildmark än svenska skogar och något enstaka fjäll. Jag har aldrig bestigit några berg eller sett några vilda djur i frihet, förutom dom mindre exotiska jag riskerar köra på när jag cyklar till jobbet och grävlingen som bor under mitt hus. Jag har aldrig flugit långt bort, utanför Europa, aldrig satt min fot på några Galapagosöar, i några djungler eller så. Jag har visserligen aldrig varit på charterresa heller, men det tänkte jag inte testa precis nu. Till att börja med måste det bli lite mer äventyr i livet.

För den som undrar vad jag dillar om kan jag berätta att om sex månader, ganska exakt, åker jag med multisportlaget till Sydafrika för att ställa upp i en lång multisporttävling, ett så kallat Adventure Race. Vi ska tävla i Expedition Africa.

wild-coast

Expedition Africa går av stapeln den 25/5-31/5 i området Wild Coast som ligger i provinsen Eastern Cape. På tävlingens hemsida beskrivs en utmanande bana med dramatisk terräng, svår orientering och unika naturupplevelser. Läser man på lite om tävlingsområdet så förstår man snart att här finns all tänkbar terräng att springa, cykla och paddla i, och man inser att det här kommer att bli allt annat än en skön och avslappnande semesterresa. Fyra-fem dygn är beräknad segrartid och precis som det står på tävlingens hemsida så kommer det att bli en ”once in a lifetime experience”. Bokstavligt talat.

Se filmerna från tidigare tävlingar här

Jag är redan nervös. Eller redan och redan. Jag är nervös nu, men det kommer förhoppningsvis att gå över. Jag kan ju inte gå omkring och vara nervös i ett halvår. Det kommer att bli mitt livs största utmaning, och jag kommer att göra det tillsammans med människor jag litar på, trivs med och tycker väldigt mycket om. Hjälp mig.

Vi har ännu inte bestämt vårt lagnamn, utan letar efter någon lämplig samarbetspartner som vill bli förknippad med mig, oss, bloggen, att röra på sig, att älska utmaningen. Vi diskuterar med några men är öppna för förslag. Har du en bra idé, hör av dig till mig på ida@allakantrana.se. Du som vet allt om adventure racing, lämna dina bästa tips i kommentatorsfältet :-) Nu börjar träningen.

wild-coast-fly-in_01

Share


10 kommentarer på “Jag ska åka till Afrika. På en väldigt annorlunda ”semester”.”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Affie skriver:

  Du är den coolaste katten jag känner! Får mig vilja bli bättre! Gud vad fräckt.

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Hanna skriver:

  Men herregud vad häftigt!!!! Lycka till!!! :D

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Linnéa Grahn skriver:

  KUL!!

  Kör hårt, det kommer blir hur bra som helst! Vi åker till Costa Rica på måndag, jag har massor med tips nu och kommer ha ett helt gäng till om några veckor :)
  Se upp för röda ögon i natten, det betyder lejon. Även fästingar ska det finnas gott om men dom kommer inte hinna ta fäste på er, inte lejonen heller för den delen ;)
  Mitt bästa tips just nu, sätt igång med fixande så fort som möjligt. Det tar tid att komma på startlinjen, mycket tid. Tar gärna ett snack över det där långpasset som vi pratat om någongång framöver.

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Charlotta Malm skriver:

  Jösses! Fantastiskt!

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Pillan skriver:

  Vilken grej!! Riktigt häftigt!!!
  Det ska verkligen bli kul att läsa här om det efteråt!!
  kram Pillan

  [Svara]

 6. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Henrik skriver:

  Mäktigt! Vilken upplevelse. Förslag på studentikost teamnamn Kan Man Dela Kan Man Vinna.

  [Svara]

 7. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Marre skriver:

  Coolt! Vilken grej! Sitter här och blir superavis…. Ska bli kul att följa din/er resa!

  [Svara]

 8. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Therese skriver:

  Wow!! Det blir nog verkligen en resa att minnas, gud så roligt med stora utmaningar!! Vad modig du är :-)

  [Svara]

 9. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Annette Svensson skriver:

  Härligt vågat! Stort grattis till startplatsen! Trots att våra utmaningar skiljer sig avsevärt åt är du en vitamininjektion i inspiration. Stort lycka till!

  [Svara]

 10. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Helena skriver:

  Coolt!!! Var det den tävlingen man kunde se på tv härom året? Har för mig att det var ngn multisportstävling i Afrika för de sprang i lag med snöre på nätterna….. Ungefär det jag minns :-). Bra med en äventyrsstory inför kommande föreläsningar :-)
  /Helena V

  [Svara]Lämna kommentar