Jäverön runt gånger två

Alla Kan Träna


Igår kväll tränade jag med laget, en helt fantastiskt fin kväll var det och vi hade planerat paddling och löpning. Paddling runt Jäverön och löpning runt Jäverön. Vi körde till färjeläget på Herrön utanför Karlstad, la i kajakerna och fick en fin kvällspaddling. Det var inte så mycket vågor att tala om , men helt lugn är Vänern väldigt sällan så lite sjö fick vi. Vi tränade på att paddla som vi kommer att göra på tävling, att Kalle snoddar mig och Marcus ligger på våg på Henrik. Över förväntan gick det, så det blev ett litet jack uppåt på paddlingssjälvförtroendet inför Stockholm Extreme.

Ett halvsnabbt byte från kajak till löpning och lite glada tillrop från ett gäng grillande båtfolk senare var vi ute på vandringsleden runt ön. Något svalare än det har varit senaste veckorna och jättelätta ben gjorde det till sommarens löprunda så här långt. Jag älskar att springa efter Marcus, han tar så korta steg att det blir en lagom frekvens för mig och han håller extremt jämnt tempo. Igår kändes det som att jag skulle kunna ha följt efter precis hur långt som helst.

Henrik kommenderade tävlingsbyte från löpning till kanot och trots att jag var sist klar kändes det som att det gick ganska fort. Sist över till Herrön igen skulle få straffet att snodda mig på prologen i Stockholm(prolog = kort inledande tävlingsmoment med högt tempo), jag vet faktiskt inte utgången på just det tävlingsmomentet och det spelar ju mindre roll för mig :-)

Just de här passen med laget, lite längre kombinerade pass med både träningsfokus och socialt fokus är de allra, allra bästa. Det är också de passen som brukar dyka upp när jag ska summera året eller tänker tillbaka på bra träningspass. Jag har sagt det många gånger förut, men jag är så glad över att jag kan göra allt det här, att jag kan hänga med laget ut och springa, cykla och paddla i tre eller sex eller x antal timmar. Det är ingen självklarhet för mig eller för någon.

Du som vill läsa mer om Jäverön kan göra det HÄR. Det går att ta bilfärjan eller båtbussen till Jäverön som är en riktig sommarpärla. Sommartid finns det servering och för den som kommer dit på ”obekväm tid” som vi gjorde finns det glass vid färjeläget i en obemannad kiosk för den som har kontanter. Vandringsleden är fin att både gå och springa, karta över den hittar du HÄR

Share


Lämna kommentar