Kalle Anka-fötter och ett skosamarbete

20140507 kl 22:43 » Företagande, Skor
Alla Kan Träna

IMG_2493

Sveriges bästa träningsutsikt?

Jag är så himla glad och stolt över mitt nya samarbete med Merrell. Som jag har berättat tidigare är jag kräsen då det gäller samarbeten och vill att det ska vara något riktigt bra för att jag ska satsa, något jag kan stå för och rekommendera. Jag är inte främmande för att ta kontakt själv om jag vill initiera ett samarbete, vilket har varit fallet med Merrell. Bakgrunden till det är att jag har en väldigt bred fot, lite Kalle Anka-stuk, vilket har vållat en hel del bekymmer när det gäller löparskor. Jag kunde tidigare bara ha herrskor och fick ofta gå upp i storlek för att skon inte skulle klämma ihop mellanfoten. Jag provade och upptäckte hur perfekt Merrellskorna passar min fot, verkligen som en handske. Medan många andra upplever att det tar ett tag att vänja sig vid en lite bredare och mer minimalistisk sko var det för mina fötter som att komma hem. Dessutom kan jag numera ha damskor, vilket öppnar upp för lite roligare färger och fler möjligheter.

IMG_1718 IMG_2309

Det jag också gillar med Merrell är att dom har ett stort utbud i mellanskiktet mellan minimalistiska skor och en traditionell löparsko. Just nu springer jag i Bare Access på asfalt och Allout Fuse i terräng. I lördags sprang jag och Lovisa i Allout Fuse i Hammarbybacken som ett test inför Åre Extreme Challenge där vi kommer att tävla som Team Merrell. Det är verkligen en användbar sko som även funkar på asfalt och lite längre sträckor, tack vare den lite kraftigare och mer skålformade lästen. Bare Access springer jag kortare sträckor i, medan jag för längre rundor fortfarande föredrar en traditionell dämpad löparsko. Nu väntar jag på att trailmodellen på Bare Access ska komma, det är en sko jag hoppas väldigt mycket på då det gäller terränglöpning.

Med mitt stora skointresse och säkert 25 par löparskor i skohyllan är det som julafton såklart att få testa löparskor. Jag lever även ett aktivt liv i övrigt, älskar att vara ute och spenderar tid både i trädgården, på fjället, i skogen och med barnen i skidbacken eller vid fotbollsplanen. Idag stod jag och såg på när 11-åringen spelade fotbollsmatch i tre grader, regn och snålblåst. Jag hade ett par Verterra Sport från Merrell på fötterna, en minimalistisk vandringskänga som jag kommer att ta med både till Kroatien för att gå i bergen och till Sydafrika. Till skillnad från många andra kängor behöver du inte gå in ett par Merrell, det är bara att ta upp dom ur kartongen och traska iväg. Precis sånt som passar mig.

bild 1 (14)

 

bild 2 (20)

Share


3 kommentarer på “Kalle Anka-fötter och ett skosamarbete”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Klara Hummel skriver:

  Hej Ida!
  Intressant läsning ang. ditt sammarbete med Merrell och dina fötter ;)
  Jag har också ganska så stora och breda ”Kalle Anka” fötter och får ofta köpa herrmodellen på löparskor. Sedan ett tag tillbaka använder jag Merrells minimalistiska sko Vapour glove på gymmet och älskar dom! Löparskor går jag dock alltid till en butik och köper där jag kan få hjälp med utprovning. Men jag börjar mer och mer ifrågasätta om man verkligen behöver få hjälp med utprovning av löparskor (kanske för skor vid längre distanser, men vid kortare pass/ intervaller?)… Ska tillägga att jag supinerar och har haft besvär med benhinnorna för ca 2 år sedan. Lång kommentar men jag tycker det skulle vara väldigt intressant att höra din åsikt i frågan kring utprovning av löparskor om det är nödvändigt enligt din åsikt?! Du kan gärna svara i form av blogginlägg så du slipper svara mig personligen via mail, eller så kanske du redan har skrivit om detta tidigare?? Oavsett så tack för en inspirerande och kul blogg! :)

  Ha en fin dag!!

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sofie skriver:

  Åh, här är en till med Kalle Anka fötter. Dock är jag ganska ny i löparvärlden och kanske inte helt redo för rena barfotaskor än.. Men kanske skulle testa Allout fuse, är den någon mellanting då?

  [Svara]

  Ida svarar:
  maj 8th, 2014 at 22:59

  Ja!

  [Svara]Lämna kommentar