KFUM Multisport sprint – en sen tävlingsrapport

20130609 kl 10:19 » Multisport, Tävling
Alla Kan Träna


Tävling igår. Jag ogillar skarpt alla tävlingsberättelser jag läser om folk som typ uppstått från de döda en halvtimme före start och på ett mirakulöst sätt vunnit ”mot alla odds”, när jag kan läsa mellan raderna att dom är i toppform och bara ville sänka förväntningarna genom att krydda med lite ”jag vaknade med feber”-berättelser. Trots det kommer nu en liknande historia. Jag är normalt sett aldrig skadad och har nästan aldrig ont, trots alla blåmärken jag visar upp. När jag står på startlinjen gör jag det oftast pigg och fräsch. Igår var ett undantag.

Igår morse. Jag var uppe med tuppen för att känna hur ryggen höll. Efter en vurpa med en rejäl vridning i ryggen förra helgen har jag linkat omkring under veckan, men ändå trott att det skulle ordna upp sig. På torsdagskvällen fick jag ett rejält bakslag efter att ha stått dubbelvikt och staplat ved en hel dag, toppat med ett par timmar orientering. Det kanske var att ta i inser jag så här i efterhand. När jag kom hem och satte mig i soffan lät det som att någon knäppte med fingrarna och jag kunde inte röra mig för kniven samma person måste ha kört in i ryggen med andra handen. Jag somnade med värmekuddar och värktabletter och trodde aldrig att det skulle bli tävling.

Fredag morgon kändes ryggen mycket bättre, men jag var väldigt beröringsöm och inte vridbar. Under fredagen blev det något bättre, jag fick massage och under den släppte nog en del låsningar för det knäppte och klickade i kroppen lite överallt. Annika och jag skrev lite fram och tillbaka på kvällen. Hon skrev typ ”Hälsan först” och jag skrev typ ”Det är kul att tävla” :-) Hur som helst så gick jag upp tidigt och bedömde att jag skulle fixa det. Vi räknade med segrartid två timmar och inom multisport är det ju trots allt en väldigt kort tävling.

Jag plockade upp Annika hos henne, vi hämtade kanoten hos Marcus och tog oss till tävlingen. Som vanligt före en tävling ser alla andra så bra och proffsiga ut, Annika träffade några gamla orienteringskompisar från förr och vi konstaterade att det var många bra tjejer på plats. På en multisporttävling får man en liten fålla där man lämnar alla pinaler som behövs vid kommande växlingar. Vi fick allt på plats och värmde upp.


Ett organiserat kaos

Jag kände ryggen i varje steg under uppvärmningen, men det blev bättre i takt med att jag blev varm. Vi kopplade på snodden och körde. Annika tassade iväg från start och jag viskade ”ta position i skogen”. Det gjorde hon, vi sprang på bra men inte hysteriskt fort om man jämför med andra startsträckor och växlade till cykeln som etta. Cykelsträckan var jättefin, 18 km mestadels lättåkt stig och vi trampade på bra. Till nästa växling hade vi drygat ut lite och det var dags för paddling. Jag var mest orolig för paddlingen med tanke på ryggen, och det visade sig att det var befogat. Jag var svag i paddeltagen och vågade inte ta i för ryggen, särskilt på ena sidan. Vi körde ändå på bra, jag skrek och domderade och Annika gjorde en utmärkt sträcka. Vi drygade ut lite och hade en god marginal på fyra minuter inför sista orienteringen. När vi mötte tjejerna som låg tvåa på kanotsträckan ropade dom ”vi tar er på orienteringen!”, men vi ville något annat.

Vi tappade en hel del på sista sträckan, dels beroende på en liten orienteringsmiss och dels beroende på att dom sprang väldigt bra. I mål var marginalen ändå 52 sekunder vilket i stunden kändes betryggande men nu i efterhand känns onödigt lite. Jag är supernöjd med tävlingen och resultatet. En seger är en seger och ryggen höll. Idag känns den mycket bättre. Annika måste ju vara jättenöjd med sin multisportpremiär, hon gjorde verkligen en kanontävling.


Nöjda segrare i mål


Olof och Erika från klubben kom trea i mixklass


Anna-Pia och Linda var där och körde på bra

Share


1 kommentar på “KFUM Multisport sprint – en sen tävlingsrapport”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Vinst i ”gnällbältets” egen Multisporttävling | Karlstad Multisport skriver:

    […] Läs mer på: http://allakantrana.se/kfum-multisport-sprint-en-sen-tavlingsrapport/ […]Lämna kommentar