Koffeinberoende och andra beroenden

20141028 kl 11:02 » Coachning, Kost, Skallen
Alla Kan Träna

Jag tyckte det hade blivit lite väl mycket kaffe och cola zero på sista tiden, så jag bestämde mig för att avgifta mig från mitt koffeinberoende. Precis som med andra beroenden är det bara att bestämma sig. (Nu menar jag inte tungt drogmissbruk utan vanliga beroenden som vem som helst har, typ snus). It´s all in the head.

Hur jag mådde? De första dagarna var jobbiga, jag hade huvudvärk, kände mig trött och hade gegga i huvudet. Nu har det gått nio dagar utan koffein och jag känner inget sug längre. Min plan är att kunna dricka kaffe i rimliga mängder, när jag vill. Inte att gå och känna mig sugen hela tiden.

En gång för länge sedan var jag rökare. Det slutade jag tvärt med samma dag jag plussade på stickan 1999. Jag har haft samma strategi för att sluta med godis. Det finns liksom inget mer att säga. Vill du röka/äta chips/bita på naglarna så gör det. Vill du inte så sluta.

5688582-kaffe

Share


6 kommentarer på “Koffeinberoende och andra beroenden”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Cecilia skriver:

  Ja!!!
  Jag har sagt samma sak i flera år. När jag slutade snusa frågade folk hur jag hade ”lyckats”. Det är ju inte rocket science direkt. Sluta köpa snus gör at man inte kan stoppa in i munnen. Bjuder någon annan, säger man nej och stoppar inte in i munnen. Inte så svårt.
  Jag har märkat att folk blir provocerade när man säger att det inte är svårt att sluta röka (också gjort) eller äta godis. Men det är ju bara i huvudet det sitter. Antingen bestämmar man sig och gör, eller inte. Men ”folk” ska alltid försöka sluta. Då kan man lika gärna ge upp på en gång.

  Lite samma som tidigare inlägg anfående att bestämma själv över sig själv. Man gör sina egna val.

  Vad jag vill säga är att jag gillar din inställning! Och din blogg i övrigt också.

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Jessica skriver:

  Jag har också varit rökare,snusare- jag gömde mig bakom ” jag är nog en beroende personlighet”. Asdumt.
  Slutade röka- började snusa, så höll jag på och bytte nikotinberoende i jättemånga år.
  I våras ( minns inte ens när) bestämde jag mig för att sluta snusa. Bara la av. det var inte svårt. Jag saknar det inte och jag har inte ersatt det. Precis som du säger its all in the head.
  Jag älskar det hos människan att man faktiskt kan bestämma över sitt eget liv. Allt går om man VILL. Men man måste ju vilja det själv. Inte för att nån annan säger att man borde….

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Pillan skriver:

  För mig satt det inte bara i huvudet. Jag fick en massa fysiska besvär när jag slutade röka. Jag kunde inte sova, jag fick blåsor i munnen och förstoppad mage. Jag fixade det och och varit rökfri i 1½ år. Det är sant att man måste bestämma sig och stå ut men de fysiska besvären som dock går över men jag kommer aldrig ljuga för någon som vill sluta och säga att det är lätt, för det är det faktiskt inte!

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Helena skriver:

  Varit rökfri i drygt 10 år.. Tyvärr var jag tvungen att få lungorna fulla av blodproppar och syrgas och ambulans till sjukhuset innan jag slutade.
  Tror jag behövde den käftsmällen.. Att inte kunna andas var liksom droppen.
  Sedan dess har jag inte tagit ett enda bloss.
  Något som var häftigt var hur fort det gick att kunna känna dofter igen och känna smaker. Och att man själv och kläder luktade fräscht.

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Therese skriver:

  Jag gjorde som du och fimpade för gott när jag blev gravid med mitt första barn. Det var inte ett dugg svårt och det är nu 5 år sedan. Dock blir jag alltid sugen när jag tar mej ett glas vin men suget är aldrig större än viljan att vara rökfri.

  [Svara]

 6. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Elna skriver:

  Jag slutade snusa när en god vän räknade ut hur många extra hjärtslag mitt hjärta slog varje år pga att jag levde med prillan. Det var så jävla jobbigt, men det gick. Härligt det där – att man kan förändra bara man hittar sin beslutsamhet.

  [Svara]Lämna kommentar