Komfortzonen

20140625 kl 13:52 » Kost, Paddling
Alla Kan Träna

Det pratas väldigt mycket om att gå utanför sin komfortzon. Utanför boxen, som dom säger. Många som coachar andra att gå utanför sin zon har ingen aning om vad det egentligen handlar om, att bege sig ut på andra sidan den där gränsen. De allra flesta befinner sig aldrig där på riktigt. Faktum är att de allra flesta vuxna människor som provar nya saker de inte behärskar ger upp direkt och provar aldrig mer.

För mig har det blivit en naturlig del av livet, att befinna mig där, utanför den där trevliga zonen. Jag knarkar det där som är utanför zonen. I sju år nu har jag konstans provat nya saker som jag inte behärskar. Jag har slagit mig, gråtit, svurit och svettats floder i jakten på att klara av nya svåra saker. Jag gör det fortfarande dagligen. För mig är det mycket mer imponerande med människor som klarar att flytta sina egna gränser långt, långt utanför vad de trodde var möjligt än med de som redan på förhand är duktiga men tränar för att nå en liten, liten förbättring. Inte så att jag inte imponeras av Björn Rydvall, som svischar runt Åre Extreme snabbare än alla andra på lördag, men det imponerar ändå mer på mig att våga sätta sig i kanoten och paddla fors när det är långt, lågt utanför vad man nånsin trodde att man kunde.

Själv ska jag inte paddla fors på lördag, utan har fullt upp med sjön. Jag lär mig nya saker i kanoten, ramlar i, tar mig upp igen, tränar, tränar, tränar. För mig är målet att kunna genomföra tävlingen på lördag, i en rank farkost. Jag skulle kunna sätta mig i en havskajak och känna mig bekväm, men jag vill ju lära mig paddla på riktigt. Ingen gång skärper man till sig som på tävling. Ingen gång är det så läskigt och härligt som på tävling. Det ser jag fram emot. Lite galet, men kul.

Annars har vi det bra här. Idag gofika på Åre bageri med Lovisa, Evelina och två små farbröder.

IMG_3641[1]

Share


2 kommentarer på “Komfortzonen”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)alex skriver:

  Härligt inlägg! Jag tror att det är där (utanför sin zon) som man verkligen kan växa som människa, ta nya steg, bli större och mer hel. Men det är svårt – för oj så snabbt boxen växer :)

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lisa & livet från den ljusa sidan skriver:

  Men visst är det verkligen så, och det finns få som inspirerar så mycket inom detta som just du.

  Jag visste kanske direkt att jag skulle klara av tjejvasan från början men det var verkligen ur comfort zone när jag inte åkt sedan jag var barn. Att skaffa grejer, ta första stavtagen på 25 år osv osv. Jag kände verkligen att ”the miracle isn’t that I finished, the miracle is that I had the courage to start”.
  Jag har sällan varit så sjukt stolt som när jag korsade mållinjen.

  [Svara]Lämna kommentar