Kroppslig intelligens och mål

20131130 kl 19:48 » Okategoriserade
Alla Kan Träna

För mig är det mycket viktigare att orka uppför en backe än att ta ett visst antal kilo i en benmaskin eller springa i en viss hastighet på löpbandet. Att klara tuffa fysiska strapatser av olika karaktär, någon kallade det att ha kroppslig intelligens, är sådant jag drömmer om och sätter upp som mål, inte att ha magrutor eller en viss fettprocent. För mig är det väldigt svårt att träna för något som jag inte kan koppla till en utmaning jag ska klara i framtiden. Jag kan gå upp klockan fem och springa i backe om jag vet att det gör mig starkare inför en tävling, men jag kan inte motivera mig att göra chins, eftersom själva antalet chins jag klarar inte är nog viktigt för mig.


Idag spände jag på mig ett par snöskor och sprang upp till toppen av ett berg, och ett berg till, och ner igen. Det hade jag inte gjort om jag inte hade haft en vintermultisporttävling med snöskolöpning som mål. Just därför är det så viktigt med mål, realistiska sådana. Även om du inte håller med mig om berget och magrutorna så var noga med att definiera dina egna mål. Målen måste vara viktiga för dig, du ska riktigt, riktigt gärna vilja nå dom. Det är nämligen det som motiverar dig på lång sikt.

Sen kan man ju få en och annan fin utsikt på köpet, just när man har bergfokus.

Share


1 kommentar på “Kroppslig intelligens och mål”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Cilla skriver:

    Åh jag håller med dig i så mycket Ida. Så mycket klokskap sagt i så många roliga välskrivna inlägg. Du är min favvobloggare!

    Kram från Cilla

    [Svara]Lämna kommentar