Lite av varje med rekommendationer

20130630 kl 19:42 » Kläder, Ungarna
Alla Kan Träna


Jag har några saker jag måste rekommendera, och för dig som undrar: Det är ingen som har sagt åt mig att skiva det här.

Ice Breaker Oasis Crew merinoulltröjor är världens bästa tröjor. Jag använder dom året runt. Synd bara att dom kostar 800 kronor, lite mycket för en vanlig trebarnsmorsa att lägga på en träningströja. Jag köper dom på rea och då i herr small, vilket är en storlek som ofta finns kvar och som passar mig bra. Ärmarna och livet blir lite långa, vilket bara är en fördel då dom går att dra ner lite över handen när det är kallt och inte glipar bak när jag cyklar. Jag har ett helt gäng med Ice Breaker, även några kortärmade. Riktigt fin merinoull är bra när man blir varm, kall och blöt om vartannat, eftersom det inte kyler. Det är inte alls samma sak med billiga merinoulltröjor dessvärre, typ Ullmax. De är mer som sticksiga koftor.

Har du ett kvinnligt underliv, köp inte herr- eller unisexcykelbrallor. Köp inte heller billiga cykelbrallor med en stor blöja mellan benen. Det finns brallor med tjejpad, d.v.s. den vadderingen är utformad för att skydda kvinnors ädlare delar och inte mäns. Det hjälper en hel del, jag har en betydligt skönare tillvaro sedan jag insåg detta. Trimtex t.ex., och Craft gör båda cykelbrallor med tjejpad. att den är rosa istället för killarnas blåa är mest bara irriterande och något ”man” får ha överseende med.

Kompressionsstrumpor efter träning. The shit. Jag köper inte för flera hundra per strumpa utan beställer på Start Fitness för fem pund per par, i samband med att jag beställer skor och annat. Såvitt jag vet finns det ingen forskning eller så som bevisar att kompression hjälper för återhämtningen, men min upplevelse är det. Placebo eller ej.

Idag har varit en fantastisk semesterdag. Jag har tränat med bra människor, hängt med en kompis i flera timmar, bakat familjens favoritsaker, gjort saft och varit allmänt huslig. Barnen har sprungit och cyklat fram och tillbaka och mellanlandat med och utan kompisar på fika precis som det ska vara på sommarlovet. Och imorgon är en ny semesterdag.

Share


3 kommentarer på “Lite av varje med rekommendationer”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Charlotte Myr'en skriver:

  Vilken fin och inspirerande blogg du har:-) Det var pappa Greger (granne med dina föräldrar) som tipsade mig!

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Charlotte Myr'en skriver:

  Vilken fin och inspirerande blogg du har:-) Det var pappa Greger (granne med dina föräldrar) som tipsade mig!

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Petra skriver:

  Hej! Bra med tips om lite kläder och kul att höra att du med köper herrgrejer. När jag köper långa tights blir det alltid herr och Nike. Lite högre i midjan och mindre med nät eller tunt tyg som de envisas med på dammodellen. I bland är damtights lika tunna som ett par strumpbyxor!

  Glad sommar!

  [Svara]Lämna kommentar