Löparskolan slut – början på något nytt!

20140504 kl 11:36 » RRS - löparskolan
Alla Kan Träna

Idag är sista dagen på löparskolan, Röhnisch Running School, som jag och Lovisa har gjort i samarbete med Röhnisch. Under sex veckor har tusentals sprungit enligt vårt schema för att förbättra sin tid på fem eller tio kilometer. För de som varit skadefria och kunnat köra hela programmet är det sista dagen idag, och igår körde vi ett avslutningsevent hos Röhnisch i deras butik i Stockholm. Det var fullt hus på eventet som vi började med ett löppass i Humlegården. Löpteknik stod på schemat och vi delade med oss av tips och tricks som underlättar löpningen och förbättrar löpstegen. En god hållning och stark kropp ger en mer ekonomisk löpstil men framförallt ger det större chanser att få vara skadefri.

Efter löpningen blev vi bjudna på fantastiskt god plockmat och till sist pratade jag och Lovisa en stund på temat målsättningar och planering. För många är utmaningen nu efter löpskolning att sätta ett nytt mål, göra en träningsplanering och få struktur på löpningen även fortsättningsvis. För dig som vill göra programmet kommer alla pass att finnas kvar under fliken löpcoach här på bloggen. Nu ligger de första två löparskolorna där, RRS5 och RRs10, men så fort jag är tillbaka vid en fast dator lägger jag in hela vårens program också.

Lycka till med finalen, ni som har den att se fram emot! Och kom ihåg att minuter och sekunder är dyrbara i löpning. En förbättring på 30 sekunder på 5 km kan vara ett smärre mirakel på sex veckor, och 50 meters förbättring på ett Coopertest motsvarar nästan två minuter på milen för en 60-minuterslöpare.

Share


2 kommentarer på “Löparskolan slut – början på något nytt!”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Jennysen skriver:

  Tack återigen för en bra skola. Jag fortsätter 1-2 veckor till pga tidigare förkylning.
  Det var trevligt att träffa er och springa med er igår och tack för pratstunden! :D

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Marie Algotsson skriver:

  Tack för en bra träning och inspiration!
  Mitt mål var Växjöloppet 1 mil och jag klarade det på under 52.58 vilket var pers. Har inte sprungit ett millopp på tid innan. Har väl legat runt 55 innan.
  Sen sprang jag mest för skoj skull wingsforiferun mellan Kalmar och Öland och hade som mål att komma 15 km (6 min tempo) men kom 17 km ( 5.41 tempo) ! Härlig helg och avslutning på träningsvåren!!

  Tycker träningen varit jättebra, dels för att jag nog förbättrat sig såklart fysikskt ,men också lärt mig att springa lite fortare lite längre. Att man kan bita ihop så går det faktiskt. Man klarar mer än man tror och det är inte farligt att det är lite jobbigt ;)

  Tack än en gång!!

  [Svara]Lämna kommentar