Lördagslöpning, podcasts och tacokrydda

20140104 kl 19:51 » Backpass, Kost
Alla Kan Träna

Varning för spretigt inlägg.

Jag och barnen har haft en riktig slapparlördag, på vårt vis. Vi bar ved, jag sotade pannan och så plockade vi bort julen tillsammans, delar av den i alla fall. Det har kommit och gått kompisar till barnen hela dagen, precis som det brukar. När man har barn i skolålder blir andras barn en naturlig del i tillvaron. Vi är någon mer eller någon mindre till matbordet nästan jämt. För min del, som är uppvuxen på landet och inte precis hade ett jätteurval på lekkompisar inom rimligt avstånd känns det bra i hjärtat att mina ungar har lite lättare att umgås med andra än jag hade. Det finns fördelar med att ha växt upp långt från ”allt” men en av dom är inte att man har många kompisar att hänga med.

Träningen idag blev löpning med ryggsäck. Jag har lovat mig att ett pass i veckan ska vara med ryggsäck, minst. Rundan i sig blev cirka 3 km löpning till en backe, åtta varv i backen och hem igen. Med en podcast i lurarna.

Podcast ja. Jag har perioder då jag inte lyssnar på något alls, utan bara springer. Nu har jag en lyssna-period och betar av lite gamla podcasts jag tänkt lyssna på. Innan passet la jag ut en fråga i en fb-grupp och ville ha inspiration till nya podcasts att lyssna på och fick som förslag Hannah och Amanda, bland annat. Jag var förväntansfull när jag laddade hem deras julpodcast, från annandagen. Tänkte att det nog skulle pigga upp den annars ganska gråa rundan. Så fel jag hade. Herregud så dåligt. Det jag framförallt störde mig enormt på var den här Amandas sjävupptagenhet. Jag, jag, jag. Knappt hade Hannah(som jag alltid tyckt verkar ganska trevlig och rätt oförarglig) börjat prata innan hon blev avbruten av Amanda, alternativ hördes sådana där ”mm”, ”ja” som man vet är ett uttryck för ”ska du sluta prata nu så att jag kan ta över”. Hannah berättade något som krävde reflektion, respons eller kanske i alla fall en motfråga och Amanda bara: ”Ja, JAG hade en kille en gång som” och ”Jag håller med för JAG tycker så här”. Hu.

Jag bytte snabbt till Filip och Fredrik som fick agera snuttefilt. Jag känner ju dom. Eller det gör jag inte men det känns så. Jag är Sverige och Filip och Fredrik gillar mig, plus att jag är medelålders och kan relatera till DDR-Sverige. Dom bekräftar varandra, Filip och Fredrik. Mellan allt nonsens och tjafs bekräftar dom varandra, och därmed mig. Efter en stund med dom vågade jag mig på ett annat av tipsen från gruppen, Henrik Dorsins sommarprat. Det var alldeles lagom trevligt och fick mig att skratta och bli lite tårögd. Jag tänkte hela tiden på hur han ser ut bara, Henrik Dorsin. Jag ser ju inte på TV(sedan 2010-04-01) så jag glömmer lätt hur kändisar ser ut. Nu googlade jag honom och kom på att han ser ut så här:

Henrik+Dorsin

Till sist vill jag ge ett bra tips från min kompis Pernilla. Egen tacokrydda:
2 tsk spiskummin
2 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar

Mycket billigare än den i påse, och utan e-nummer. Det går ju åt en hel del tacokrydda i svenska hem.

Slut på det spretiga inlägget.

Share


5 kommentarer på “Lördagslöpning, podcasts och tacokrydda”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lisa | Grafisk form, strategisk kommunikation, foto och annat roligt skriver:

  VÄRVET!
  http://www.värvet.se

  [Svara]

  Ida svarar:
  januari 4th, 2014 at 20:52

  Men oj, vad du skriker. Ok, uppfattat!

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Clara skriver:

  Underbart spret!

  [Svara]

  Ida svarar:
  januari 4th, 2014 at 22:28

  Tack Clara. Du ska se hur det ser ut inne i huvudet.

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Kim skriver:

  Ville bara tacka för din inspiration. Och för 50 min passet du skrev om för några dagar sedan. Körde det i fredags. Perfekt start på dagen, innan en helg full av jobb. Fredagsfys före fredagsmys, fast på annat sätt. :-) Tack

  [Svara]Lämna kommentar