Målmedvetenhet

20130628 kl 14:32 » Okategoriserade
Alla Kan Träna

tomas1
Foton: mjonssonfoto.se

Det går att vara målmedveten på olika sätt. Jag är själv målmedveten, och jag är gift med en person som är oerhört målmedveten fast på ett helt annat sätt. Tomas är löpare i ordets rätta bemärkelse, d.v.s. han håller inte på som jag med en massa annat än löpning utan han fokuserar på att springa. Han tränar målmedvetet året om och huvudmålet för honom varje år är Lidingöloppet. Han satsat alltid på att göra en bra miltid på Karlstads stadslopp och efter det är det fokus mot Lidingö. Det blir en hel del andra tävlingar under året, men frågar du honom vad som är viktigt så blir svaret Lidingö.

När stadsloppet är avklarat i juni börjar han Lidingöträningen direkt. Lidingöträningen går ut på att springa i backar. Långa backar, korta backar, branta backar, flacka backar. Distans i backe och intervall i backe. Du som har sprungit Lidingöloppet förstår varför, mer kuperad bana får man leta efter. Hans mål i många år har varit att komma under 2.15 på 30 km på Lidingö, och det har han klarat tre gånger. För två år sedan gjorde han 2.12 och nu är målet att komma under 2.10. Allt hans träningsfokus från mitten av juni till slutet av september ligger på 2.09.59. Det är fantastiskt tycker jag, att kunna träna så målmedvetet mot en enda siffra. Själv är jag ju mycket mer ”splittrad” och håller på med lite av varje och ett äventyr mellan varven. Strapatser och äventyr är inte hans grej, där är vi så olika.

Det finns en femkilometersslinga där vi bor som är fin men väldigt backig. Den springer han varv på varv i sin Lidingöträning. Den senaste veckan har han gjort tolv varv på femman, som mest fem i taget. Orka liksom. Orka men också oj fotografen Marcus Jonssons blogg. Oj så målmedvetet.

Några andra som har tränat målmedvetet är gänget från Karlstad Multisport som har varit i Åre hela veckan och ska tävla imorgon i Åre Extreme Challenge. Det är bland annat Jonas, Olof och Tobias som kör solo,läs vad Olof skriver om sista uppladdningen inför tävling, och Anna och Johan som kör duoklassen. Åre Extreme är en tuff tävling med många höjdmeter och svår paddling, det vore kul att testa någon gång(när jag lärt mig paddla lite bättre). Du som är intresserad av lite bilder och bloggläsning från veckans uppladdning och testkörning av banan läs mer på fotografen Marcus Jonssons blogg. Han är en fantastiskt duktig fotograf som lägger upp så här fina bilder från tävling, träning och annat:

åre1 åre2 åre3 åre4

 

Share


Lämna kommentar