Många hälsningar på halvmarathonbana

20130831 kl 11:27 » Löpning, Okategoriserade
Alla Kan Träna


Jag är i Ålborg hos min syster. Igår kväll satt jag och kollade bansträckningen på Ålborg Fjordmarathon som går av stapeln här imorgon. Jag bestämde mig för att springa ett varv på halvmarabanan(maran går två varv) och satte klockan. Det var underbart springväder här i morse, lite blåsigt som det alltid är i Danmark, och friskt i luften. Banan går ett par gånger över Limfjorden och runt norra delarna av Ålborg, genom några grönområden och längs med några av de mindre vägarna på cykelbana. Det var växlande underlag, men mestadels på asfalt, bitvis vid vattnet och i det stora hela ganska varierat. Jag kan tänka mig att springa tävlingen någon gång när det passar, kanske nästa år. Då kanske jag ska slå till på marathondistansen, har ju aldrig testat den i ren marathontävlingsform, även om jag har sprungit längre än så på både träning och tävling.

När jag kom tillbaka hade syrran köpt nybakat bröd hos bagaren(så gör man här) och gjort frukost. Lite senare går vi till slaktaren och köper kött att ha till middag(så gör man också här). En annan sak man gör här är hälsar. På springturen alltså. Det var jättetrevligt i morse, varenda kotte jag mötte brast ut i ett ”God morgen”, en bra start på dagen.


Banan


Banan


Banan

 

Share


Lämna kommentar