Månskensskridsko

20150105 kl 11:22 » Okategoriserade, Skridsko
Alla Kan Träna

Vissa pass ska inte förevigas, utan bara upplevas. ”Jag samlar på upplevelser som kan sitta kvar på näthinnan som bilder man plockar fram och drömmer sig bort till under långsamma tråkiga dagar”, säger Kalle. Igår var det precis så.

Vi drog iväg till sjön Gapern sent igår kväll för en tur på långfärdsskridskor. På väg från parkeringen kunde vi höra hur isen låg och sjöng, som ett gigantiskt storsjöodjur med magknip ungefär. Det är ljudet av isen som växer när temperaturen sjunker. Kvällens andra ljudeffekt var knaket av de där långa sprickorna som börjar under skenan och fortplantar sig tvärs över sjön, känns det som. Ibland hörde vi en kombination av de två när sprickan stack iväg långt bort och övergick i issång. Magiskt, och lite läskigt. Kroppen rycker till instinktivt även om huvudet är bergssäkert på att inget kommer att hända.

Fullmånen lyste upp Gaperns spegelblanka isyta som världens största dansgolv. På klippkanterna dök alla möjliga trollgubbar upp, sådär som det blir på natten i månskenet. Vi gled fram över sjön, njöt av att ha lyckats fånga stunden och påminde varandra om hur bra vi har det. Kalles bästa egenskap som träningskompis är att han är så bra på just det där, att få till näthinnepassen. Ibland i mjuk och trevlig form som igår, och ibland i form av slitiga grispass som man älskar att prata om i efterhand men mest kämpar sig igenom medan de pågår. Vi sammanfattade 2014 års bästa träningspass och konstaterade att vi redan har gjort ett av 2015 års bästa. Långfärdsskridsko i fullmåne. Det vill jag ge till alla.

För mig är det här själva poängen. Du som följer min blogg börjar förstå hur jag tänker. Magiska natträningar, grisiga långpass och så tävlingarna där bara hoppet finns kvar. Knasigt kanske, men ganska fantastiskt!

 

Full-Måne

 

Share


5 kommentarer på “Månskensskridsko”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)AktivaDagar skriver:

  Åh! Det måste vara helt magiskt! Har själv precis upptäckt ”kärleken till isen” :) Fast jag har inga skridskor…än… :)

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lisa & livet från den ljusa sidan skriver:

  Men oj. Helt helt helt magiskt. Jag får gåshud bara av att läsa om det. Så inspirerande!

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Camilla skriver:

  Låter magiskt!
  Kom just hem efter en skridskotur i solsken och det var inte dumt det heller :)

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Ida skriver:

  Wow!! UNDERBAR läsning!

  [Svara]

 5. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Aniika skriver:

  Själv fick jag uppleva kombon fullmåne och stjärnfall för nga veckor sedan. Lever fortfarande på den känslan!

  [Svara]Lämna kommentar