När två löpare cykeltränar

20130604 kl 15:30 » Cykel, Naturupplevelser, Uncategorized
Alla Kan Träna


Jag och Annika cyklade lite MTB igår. Vi ska tävla ihop på lördag i en kort sprinttävling i Örebro, KFUM Multisport sprint. Vi har inte tränat så mycket ihop på sista tiden och i vintras då det blev en gemensam träning i veckan var det löpning som gällde. På cykel var det första gemensamma träningen och vi väntade rätt så intensivt på att herr Springannika skulle komma hem och ta barnen, vilket han faktiskt gjorde på utsatt tid. Exakt.

På mountainbike är det liksom ingen vits med att åka och ”finåka”, i alla fall inte om man är löpare och vill träna upp sig på att köra i skogen. Jag cyklar med många duktiga cyklister och har lärt mig den hårda vägen att det där med att finåka, det gör man inte så ofta på mountainbike. Det är mer fullt ös. Mjölksyra i benen från första tramptaget, skrev Annika på sin blogg, så illa var det kanske inte, men vi körde på. Vi tog en runda Annika sett ut med hälften grusväg och hälften stig med en avstickare upp till toppen på slalombacken såklart där utsikten var så här fin:


Jag har sagt det förut och jag säger det igen – hitta en kompis att träna med, det blir minst dubbelt så kul! Att vi dessutom körde rundan en kvart snabbare än Annika brukar, det gick liksom av bara farten. Med en paddling kvar på schemat imorgon är vi hyfsat förberedda för lördagen. Det kommer att bli en enkel, snabb bana som det ser ut och det ska bli jättekul att tävla ihop för första gången.

Share


Lämna kommentar