Om att välja sig själv

20141025 kl 21:08 » Coachning, Människojobb, Okategoriserade
Alla Kan Träna

Jag har aldrig varit arbetslös. Inte en enda dag, faktiskt. Jag vet inte ”hur man gör”. På något sätt har det alltid ordnat sig för mig. Eller rättare sagt – jag har ordnat det för mig. För så är det, precis som med viktnedgång, att bli vältränad eller allt annat som inte kommer gratis. Det är bara du som kan göra något åt din egen situation. Du står mitt i dina egna kläder.

Saker som är bra i livet är svåra att få och kräver arbete. Ta barn, som exempel. Det är arbetsamt från det att man blir befruktad och i en rak linje framåt. Följ x-axeln till oändligheten utan att passera fängelset. Väldigt jobbigt är det, att vara mamma. Som belöning är barnen det bästa som finns i livet. Inget är viktigare, inget gör mig mer glad, eller mer ledsen. Saker som är lätta att få är inte alls sådär bra.

Jag har skaffat mig ett nytt ”människojobb”. Ett jobb som passar mig utmärkt, som jag ser fram emot och som jag har gjort mig förtjänt av. En karriär, eller vad man vill kalla det, ramlar inte ner från himlen. Det svåraste är att välja, eftersom att välja innebär att välja bort. Väljer jag något väljer jag automatiskt bort något annat. Olika val har olika höga pris. Det är viktigt att tänka strategiskt tycker jag, hur tråkigt det än kan låta, när det handlar om jobb. Att ”ha ett kall” har många gånger ett högt pris men ett val är ändå ett val.

För min egen del har jag valt mig själv den här gången. Jag har valt att satsa på mig själv och min familj. Att jag mår bra är en grundförutsättning för att hela familjen ska må bra och fungera. Jag gjorde något åt min situation, precis som så många gånger förut. Jag har stöttande och omtänksamma personer runtomkring mig, men den som gjorde det var jag.

”Du låter så blå när du säger så där”, sa min kompis. Ok,det är möjligt. Jag bryr mig inte om ifall det låter blått, rött, grönt eller lila. Du står i dina egna skor. Du själv får ta konsekvenserna av dina val. Det här kanske låter lite hårt, men tar man det ett steg längre är det ren självbevarelsedrift. Människor är medgångssupportrar. Ingen annan kommer att finnas där för dig alltid utom du själv. Lite klyschigt men den viktigaste personen i ditt liv är du.

Share


Lämna kommentar