Ovanlig cykling

20141123 kl 14:54 » Cyclocross, Cykel, prylar
Alla Kan Träna

Fördelen med den här ovanligt varma november är att det har gått att cykla utan att frysa sönder händer och fötter. För min del har det blivit en ovanligt lång cykelsäsong och nu de sista månaderna är det cykelcrossen jag har slitit på. Att köpa en cykelcross är ett av mina bättre beslut i cykelväg. Det spelar ingen roll om asfalten plötsligt blir grusväg eller om man måste ta en liten genväg på ett elljusspår nånstans, den går precis lika bra överallt. Dessutom rullar den i stort sett som en landsvägscykel, åtminstone har jag inga problem att ligga i suget efter andra. För mig har den varit toppen som pendlingscykel och till långpass på helgerna.

Nästa år blir det en landsvägscykel igen, det lutar åt den här, en Scott Addict 20 2015, fin va?

238323_91732_tif_zoom_1

 

Jag har saknat att ha en landsvägscykel nu den är sommaren. Inte för att jag har haft särskilt mycket tid ”över” att rulla runt på vägarna, men det är lite trist att inte kunna följa med träningsgängen ut och köra racer. Nästa sommar blir andra bullar.

Igår blev det ett halvlångt pass, två och en halv timme, på cykelcrossen. För lokala läsare: Forshaga – Kil – Edsvalla – Trossnäs – Zakrisdal – Skoghall – Karlstad – Stockfallet. 7 mil. Rundan slutade hemma hos min kompis Anna, som skrev i fredags och ville bjuda på sopplunch. Jag var fräck och frågade om jag kunde cykla dit och få skjuts hem och plötsligt hade jag en toppenförmiddag inplanerad. Jag är sprickfärdigt stolt över att Anna har en liten Ida och sprider vitt och brett att hon naturligtvis är uppkallad efter mig :-)

Här är den, för cykelintresserade, min cykelpendlings och alltiallohoj, en Scott CX Team Bike. En stor kärlek. Idag blir det inte cykling utan apostlahästarna, och lite senare svar på era skofrågor :-) Jag önskar er en bra söndagskväll!

1A2D8909-C858-452B-9AF6-6861C7422C04iphone_photo

Share


4 kommentarer på “Ovanlig cykling”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sofie Saxe skriver:

  Det låter så härligt med långa cykelturer. Jag fick iaf till 24 km idag på min cx. Måste instämma i lovorden, jag älskar min. Nästa helg tänkte jag slå till med längdrekord. Karlskoga-Bjurtjärn-Storfors-Kristinehamn-Karlskoga. Det är runt 6-7 mil. Kommer ta många timmar men jag hoppas på milt väder iaf någon vecka till.

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Joakim skriver:

  Åh, jag vill också ha en!
  Perfekt pendla skived-kau på.

  Speciellt nu när herr Cannondale har börjat strejka…

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Elna skriver:

  Den är superfin! Jag saknar CX i mitt cykelstall men det ska bli ändring på det tills nästa höst och CX-cupen. Just nu väntar jag på två sprillans nya Scotthojar, ska köra en värsting 700 RC i skogen men nöjer mig med en CR1 10 på landsväg – precis som du skriver, man saknar att inte kunna hänga med lvg-gängen emellanåt om man inte har en racer.

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Helena skriver:

  Jag ska köpa cykel då min racer precis blivit stulen. Pendlar mest men vill även kunna köra en Vätternrunda samt träna långpass med klunga. Det lutar då åt en racer igen samtidigt som man kanske kan pendla längre på en cross. Skulle behöva en av varje…hm, svårt.
  /Helena

  [Svara]Lämna kommentar