På gång med bolljäveln.

20141103 kl 21:10 » Dagens bolljävel, Styrketräning
Alla Kan Träna

IMG_5829

Det är så skönt att vara tillbaka med bollträningen och mer styrketräning igen efter en lång sommar med träning och tävling i allt det där andra. Jag älskar variationen och älskar känslan av att få ta kontroll och bygga upp bålstyrkan. För nytillkomna läsare kanske jag ska nämna att min vinterträning inkluderar träning med så kallad pilatesboll, eller som jag kallar den – bolljäveln. Bolljävel är ett kärleksfullt ord som beskriver hur svår den är och hur mycket jag älskar att hata den. Jag instagrammar också på #dagensbolljävel där du kan hitta inspiration till coreträning.

Idag tränade jag med bollen före jobbet, ett kanonpass som var väldigt tungt. Ett bra tecken på att jag har börjat komma in i bollträningen igen är att jag blir sjösvett och helt slut. Det tar nämligen lite tid att bli såpass vän med bolljäveln att den blir tung(inte bara svår) och ger resultat. Ann-Charlotte höll i passet på KMTI som var ett av de bättre jag varit på.

Jag filmade åt er efter passet, ett klipp med olika varianter på fällkniv. Det ni ser är en progression i svårighetsgrad:
Ett ben i taget – båda benen – båda benen med boll – båda benen med tryck i överlämningen – båda benen med kast i överlämningen och sist en balansövning där bollen ligger ovanpå fötterna. Det är väldigt viktigt att du har kontroll på magmusklerna när du gör den här övningen, och att du inte gör den svårare eller tyngre än att du kan hålla aktiveringen. Det är inte samma sak som att trycka svanken mot golvet, som ni ser har jag en ”naturlig svank” i ytterläge, vilket är ok eftersom jag klarar att hålla magmuskelaktiveringen.

Share


2 kommentarer på “På gång med bolljäveln.”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Helena skriver:

  Imponerande stark core!! AVIS!!
  /Helena

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sara Molin skriver:

  Tack för inspirationen! Grymt stark är du, vilken kroppskontroll!

  [Svara]Lämna kommentar