Plåtning för Expressen och tankar om cardio

20130531 kl 05:56 » Uncategorized
Alla Kan Träna

Jag blev fotograferad igår, bilder till ett reportage i Expressens papperstidning nu någon av de närmsta dagarna. Tidningen hörde av sig till mig och ville göra en intervju med ”en kvinna 30+ som blivit av med sitt magfett genom träning” och jag tänkte varför inte? Det kanske kan inspirera någon. Jag var noga med att påpeka att jag tränar högintensiv och lågintensiv konditionsträning i första hand. Det är nämligen många träningsprofeter som förespråkar styrketräning med så lite ”cardio” (konditionsträning) som möjligt nu för tiden. Det tycker jag är trams. Det sägs att för mycket ”cardio” är kontraproduktivt. För vadå? Skulle inte tro det. Jag konditionstränar jättemycket och har jättebra kondition. Bra syreupptagningsförmåga, hög tröskelpuls, låg vilopuls och är allmänt väldigt uthållig. Det finns säkert nackdelar med att konditionsträna om man vill utvecklas inom någon specifik idrottsgren där muskelmassa är prio eller bli kroppsbyggare eller så, men att rekommendera vanligt folk att undvika konditionsträning, gå och lägg er. Jag fattar att fokus ligger på magrutor och andra snygga och funktionella muskler så snabbt som möjligt och med så lite insats och tidsåtgång som möjligt men jag köper det inte. All träning är bra träning och en stark mage är jätteviktig men MIN prioriterade muskel nummer ett, alla dar i veckan – hjärtat!

Bilderna från Expressen får jag inte lägga ut här, men jag bjuden på en bild från stafettävlingen förra veckan. Jag är på väg in till växling. Min cardio har visst inte strypt all muskeltillväxt, puh!

Ida00003

Share


4 kommentarer på “Plåtning för Expressen och tankar om cardio”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)sophia skriver:

  Ska bli kul att läsa!! Skönt att läsa om funktion o prestation här på bloggen!

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Malin Bengtsson -Iorganize- skriver:

  Heja!! Grymt kul och det är klart du inspirerar, mig har du inspirerat hur mycket som helst.

  Trevlig helg!
  /Malin

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)vrangpelle skriver:

  Ska bli kul att läsa. Den enda konditionsträning jag gör är puls och flåshöjande cirkelpass av den enda anledningen att jag avskyr allt som har med löpning, skidåkning och cykling att göra. Lågintensiva pass på CT är inte min grej det heller. Funderar dock på om inte en roddmaskin skulle funka för mig men är inte helt övertygad, än varje fall. Det fanns en anledning till att jag valde att bli målvakt i både fotboll och hockey redan som 6-åring. Avskydde att springa redan då.
  Fascineras av de som kan springa mil på mil.

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Henrik skriver:

  Pendeln börjar slå tillbaka nu, konditionsidrottandet ifrågasätts alltmer. Det är bara att luta sig tillbaka, 80 – 90 talisterna kommer inte hänga på konditionsgrejen, där är det rakat skrev och synliga muskler som räknas OM de tränar. Sen runt 2025 börjar pendeln slå tillbaka mot konditionsidrott igen, 40 talisternas barnbarn blir motionärer, precis som sina föräldrar.

  [Svara]Lämna kommentar