Prioriteringar – om att ha dåligt samvete

20130822 kl 11:52 » Okategoriserade, Pepp, Skallen
Alla Kan Träna

Jag har tränat mig så mycket på att det inte heter hinna, utan prioritera - läs gärna ett tidigare inlägg om just detta – att jag inte längre kan säga ”hinna”. Det är verkligen en bra vana, eftersom jag varje gång jag frestas använda ordet hinna tänker över mina prioriteringar. Prova du med – ett bra tips!

Idag prioriterade jag en PT-kund före jobbet, istället för att träna själv. Jag prioriterar jobbet före lunchintervaller med Vasastafettlaget och jag prioriterar att cykla med barnet ikväll istället för att klippa gräset. Prioriteringar, ett fint ord.

Just prioriteringar är något jag pratar mycket med mina kunder om. Att prioritera träningen, eller inte prioritera träningen. Att stå för det. Att våga säga ”jag prioriterar en tidig morgon imorgon och ett långpass före en sen kväll med tjejerna” eller ”jag prioriterar att sova före att gå upp och ta en morgonjogg”. Då behöver jag inte känna dåligt samvete för det jag inte gör, utan vet att det är något jag själv har prioriterat lågt eller prioriterat bort.

Att säga till sin partner, på frågan ”Måste du träna nu?” – ”Jag prioriterar träningen just nu. Det är viktigt för mig att lägga den här tiden på träning” så att partnern får en chans att förstå. Att slippa den gnagande känslan av att jag borde eller inte borde göra, utan stå för sina prioriteringar. I värsta fall sitter jag med dåligt samvete och dricker vin med tjejerna, eftersom jag ”borde” ha tränat, och har dåligt samvete för att jag ”sover bort” en morgon, klipper gräset med dåligt samvete för att jag borde ha hängt med barnet eller har dåligt samvete för min långa gräsmatta på cykelturen.

Sedan jag började säga, och tänka, prioriteringar och val har det blivit mycket enklare att förhålla mig till vad jag väljer och inte väljer, och varför. Det är viktigt att göra det som är viktigt.


Jag ser lite småsur ut efter att ha tränat med min kund. Det är jag inte. Kunden däremot var bara skuggan av sig själv efter passet :-)

Share


Lämna kommentar