Semesterträning och om intervallträning(igen)

20140804 kl 23:22 » Intervallpass, Löpning, Resor, Ungarna
Alla Kan Träna

Semesterträningen då – hur går det med den kanske vän av ordning undrar. Jo, tackar som frågar – igår hade jag en välbehövlig vilodag efter några nätter i tält, vilket är mysigt men inte kanonbra återhämtning. För första gången i livet har jag ont i ryggen när jag vaknar på morgnarna, ett ålderstecken kanske. Jag utnyttjade vilodagen igår med att kora intervaller idag när barnen hade installerat sig på ett hotellrum och var helt uppslukade av den universella nöjdhetsmätaren ”gratis Wifi”, haha.

Utnyttjade vilodagen? Vad menar jag med det? Jo – efter en vilodag är det ett bra tips att köra ett lite hårdare, mer högintensivt pass. Då du planerar veckans träning kan du ha det i baktanke. Det är nämligen ganska vanligt, särskilt hos ovana löpare, att det är just farten som är svår att påverka. Många upplever att det går bra att jogga länge men att det är svårt att öka farten, på intervaller eller när det är dags att springa lopp. ”Jag har liksom bara en växel”, får jag höra. För att få upp farten ordentligt på träning krävs det att du är någorlunda pigg, därför är det en bra strategi att springa fort dagen efter en vilodag.

För mig innebar detta en väldigt oangenäm halvtimme i Vondelpark, med 15 minuter jogg dit och 15 hem. Det var tvunget, helt enkelt, och nu är det över. Förutom det har det mest blivit mysträning nu under vår resa, lite löpturistande och så.

Annars har vi det bra på vår semester. Vi äter god mat och provar mycket nytt, ser oss om, lär oss om platser och går på museum vilket jag tycker är underskattat på semester. Min vän och museiexpert Kajsa tipsar varhelst jag reser, det är lyx! De flesta museer är moderna, interaktiva och utformade med tanke på att man ska kunna gå hela familjen. Barn får ofta ut mer av museer än vuxna, upplever jag. Då menar jag inte tillrättalagda barnutställningar utan till exempel judiska museet i Berling, som var fantastiskt!

Det är ju en träningsblogg det här, men jag kör lite ”familjealbum”. Snart endast gamla vanliga svettiga selfies, jag lovar.

IMG_4652

IMG_4517

IMG_4566

IMG_4601

IMG_4637

Share


1 kommentar på “Semesterträning och om intervallträning(igen)”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Madde skriver:

    Tältet ser riktigt proffsigt uppspänt ut ;-)
    Hoppas ni har haft en trevlig semester!
    Kram Madde :-)

    [Svara]Lämna kommentar