Skidåkningstips och brasmys

20140206 kl 19:48 » Skidor, Träningssällskap
Alla Kan Träna

Idag efter jobbet hämtade jag upp min kompis Caroline vid tåget. Hon bor i Skåne och ska köra Vasaloppet så skidträning är mycket hög prio just nu. Caroline ska vara med på träningshelgen vi arrangerar, och föreläsa om sin forskning inom kost och träning. Hon hade tagit med en present åt mig, en bok om löpning lika tjock som en Ulf Lundell-roman. Jag misstänker att boken är lika mycket en bok som ett försök att få mig att sitta still en stund och slappa om jag känner henne rätt :-)


Skidåkningen var skön men jobbig. Spåren var både sträva och hala på en gång, hur nu det är möjligt. Vi körde med ett slags universalklister som funkade så bra man kan förvänta sig under rådande omständigheter med lite isiga spår. Ju svårare att få fäste, desto viktigare är det med tekniken när man åker skidor. Fokus ska ligga på att flytta över tyngden och att låta skidan glida i spåret, även i uppförsbackarna, att inte ”springa” uppför vilket är frestande, särskilt som löpare när man är stark i benen och ovan att skida.

Nu myser vi framför brasan här hemma, och planerar det sista inför helgen. Sextio personer är ganska många när man ska arrangera en hel helg full med aktiviteter.

Share


1 kommentar på “Skidåkningstips och brasmys”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)SpringSara skriver:

    Myspyz!

    Ser fram emot helgen! Imorgon smäller det. :)

    [Svara]Lämna kommentar