Sportkullan AR 2014 – race report

20140713 kl 09:41 » Multisport, Okategoriserade
Alla Kan Träna

Team Ullmax 1,2,3 och 4, alla från Karlstad Multisport


Igår var det äntligen dags att köra Sportkullan, multisporttävlingen bara för tjejer som arrangerades för första gången. Vi var 4 deltagande lag från Karlstad Multisport, ett skönt gäng tjejer som har tränat under vintern med det här som målsättning.

Jag tävlade med min kompis Linn och med Maria, en duktig multisporttjej som jobbar här i Mora och som vi ”lånade” in när Elin fick förhinder ganska nära inpå tävlingen. Linn är duktig orienterare och hade kartansvar, jag var lagledare och Maria allt-i-allo som både kunde dra och stötta Linn med orienteringen.


På morgonen före tävlingen var det som vanligt en massa fix och som vanligt upptäckte vi detaljer vi glömt, det gör man alltid. Efter lite sista-minutenfix vid starten var vi redo och laddade. Lite för laddade kanske, för direkt i starten gjorde vi en miss som jag helt och hållet tar på mig. Linn ville starta lugnt till första kontrollen för att komma in i orienteringen men jag tog inte det på tillräckligt stort allvar när tävlingsdjävulen dök upp. Vi bommade, kom efter, låg sist och fick börja ta ikapp och cykla om. Hela första sträckan var tuff och backig cykling med långa och sega grusvägsbackar blandat med kuperad led och det vara bara att ta tag i saken och börja trampa. Det gäller att hitta ett lagom tryck på pedalerna, särskilt när man bogserar någon, för att orka hela tävlingen. Det är inte bara första backen som ska besegras. Vi gjorde en bra sträcka när vi kom in i det, och växlade i knapp ledning till en kort orientering som gick kanonbra. Mina ben var otroligt sega första halvan av tävlingen men med prickfri orientering och lite bitihop i snodden gick det bra.


På cyklarna igen väntade fem mil av ungefär samma vara, vi körde på bra men var ganska nöjda på grusvägscykling när vi kom till Orsa Grönklitt för växling. Sista rycket var såklart att trampa upp till toppstugan och ta en kontroll där, en rejäl stigning. När dagen var som varmast, och det var verkligen en het sommardag, stack vi ut på ett par timmars orientering som blev en pärs. Jag som brukar skryta om min plåtmage fick ett maghaveri och med hettan på det blev det en slitig sträcka. Multisport ska ju vara slitigt så det var bara att hänga i, det sitter i skallen och det vet jag ju. Jag trodde aldrig jag skulle längta så mycket efter att paddla madrass, det var en riktig befrielse. Svalt och skönt och benen fick vila en timme. Maria punkterade sin madrass ganska omgående i forsen och Linn tappade sina handpaddlar så lite oväntat fick jag en fripassagerare, som dessutom hade kramp i båda benen, att paddla nedför forsen. Det gick det med och för en gångs skull fick armar och axlar bekänna färg.


En timme paddling senare och vi gav oss ut på sista cyklingen tio timmar efter startskottet. Propagandacykling brukar dom kalla det när man kommer på någon riktigt fin led och det var det verkligen sista timmarna. Lika tuffa som grusvägsbackarna, lika börjande vackra var lederna på sista cyklingen. Tyvärr var sträckan kantad av incidenter som sinkade oss rejält, den värsta att Maria som är allergisk mot geting blev stucken och inte hade sprutan med sig utan fick en rejäl reaktion med andnöd och illamående. Efter medicinstopp hos en hjälpsam dalkulla kunde vi fortsätta, om än lite sargade. Jag gjorde mitt bästa för att vi skulle hålla ihop det ända in i mål och växlade mellan att peppa och mana på. I Öna växlade vi till luftmadrasspaddling igen och avslutade med att paddla in i Mora och springa i mål vid Dalahästen nere vid sjön.

Vi var först till målet med segrartid 13 timmar och 47 minuter med god marginal till tvåorna Rejlers från Kolmården, en skön känsla. Trots allt strul lyckades vi hänga i hela vägen till mål med bra humör, god stämning och tillräckligt hög fart. En jättefin dag på en väldigt vacker men tuff multisportbana och först till mål, vad med kan man önska? Jo, naturligtvis att klubbkompisarna också gör bra ifrån sig och vinner den kortare klassen – en kanoninsats!

Share


5 kommentarer på “Sportkullan AR 2014 – race report”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Linn skriver:

  Tack för äventyret! Du är grym som lagledare (gjuten för rollen) och för mig blev det en ovärderlig erfarenhet. Det blev en tävling som gav många nya insikter om mig själv och om lagsamarbete. Ser fram emot Aim Challenge.

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)SpringSara skriver:

  Den där paddlingen verkar lite crazy! Hur övar du på det annars? Bara axelstyrka osv eller övar du själv på just att paddla på madrass?

  [Svara]

  Ida svarar:
  juli 15th, 2014 at 07:56

  Före den här tävlingen övade vi eftersom det var såpass långt att paddla. Annars, nej. Jag är ganska överkroppsstark vilket är en klar fördel.

  [Svara]

 3. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Lova Perman skriver:

  finns det någon barn klass?

  [Svara]

 4. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Johanna skriver:

  Så kul läsa! Fick höra om loppet av Lisa på livet från den ljusa sidan, verkar ju grymt! :) bra jobbat!

  [Svara]Lämna kommentar