Springa i stadsmiljö

Alla Kan Träna


Igår sprang vi intervaller i småskalig bebyggelse, med Alla kan springa, passet jag leder på KMTI på tisdagar. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas – intervaller kan springas precis var som helst och varieras i oändlighet. Backe blev det igår, i gatlampornas sken. Passet var lyckat men visst väntar vi på våren och ljuset. Det är inte många veckor om att göra innan vi kan springa vart vi vill.

Se dig om där du är, bor, jobbar. Ser inte den där backen lite inbjudande ut? Skulle det inte gå att ta ett varv på de där cykelbanorna? Eller två? Det är ingen raketforskning att köra intervallträning och det är otroligt effektivt. Så här såg det ut där vi var igår:


Testa! Våga variera dig, våga göra något annat än den där vanliga femkilometersslingan. Du kommer bli förvånad.

Nu jobb, och styrka! :-)

Share


3 kommentarer på “Springa i stadsmiljö”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Johanna Lundqvist skriver:

  Jag blir så glad varje gång du skriver ”det är ingen raketforskning att…”
  Ibland känns det som om man borde ha PT, dietist, pulsklocka och en backe på exakt 265 meter för att kunna få resultat överhuvudtaget. Jag blir lättad helt enkelt när du skriver att en vanlig motionär inte behöver tänka så mycket på zoner, puls och upplägg. Det är bara att
  träna och se glad ut!

  [Svara]

  Ida svarar:
  mars 19th, 2014 at 11:51

  Japp! Precis så! Sen tänker jag varje gång jag skriver det ”är det verkligen så svårt att raketforska?”. Ska fundera ut nåt som är svårare och börja använda. :-)

  [Svara]

 2. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Hannah skriver:

  Bra inlägg! :)

  Jag håller med om det Johanna Lundqvist skrev – gillar också det du skriver! Alla kan verkligen träna :D

  [Svara]Lämna kommentar