Springturism

20150104 kl 19:18 » Löpning, Naturupplevelser, Resor
Alla Kan Träna

Jag gillar Sverige. Sverige är fantastiskt, faktiskt. Alltid när jag kommer till nya platser i Sverige(och utomlands för den delen) springturistar jag. Att springturista är det i särklass bästa sättet att se en stad. Man kan ta sig överallt(nästan), det går lagom fort för att hinna se men inte så sakta att man blir uttråkad ovh man behöver inte bekymra sig om parkering eller transportmedel. Här kommer mina allra bästa tips för att upptäcka en ny plats till fots.

1. Hör efter med lokalbefolkningen. Vad får jag inte missa i din stad.

2. Googla och Wika lite snabbt.

3. Sno en karta på närmaste hotell eller använd kartfunktionen i telefonen och gör en ungefärlig rutt.

4. Spring helst på morgonen och se platsen vakna, det är trevligt.

Jag är intresserad av byggnader och stadsplanering och brukar rikta in mig på slott, stadsträdgård/stadspark, kyrkor, ”gamla stan”, broar, nybyggda områden, kända landmärken och kanske något regementsområde eller stadshus eller så.

Under nyår springturistade jag i Gävle och kunde efter en snabb planering med kartan beta av högskolan med biblioteket, regementet, slottet, stadsträdgården, konserthuset, stadskärnan, stationen, det gamla industriområdet, den nybyggda ”sjöstaden” Strand, gasklockorna, ett par kyrkor och någon ishall på nittio minuters löpning. Då medgav tiden även några bilder och läsning på ett par informationsskyltar.

Mer än så kan jag inte önska mig av en stadslöpning. Lite påläsning före och efter så har jag en bra överblick av Gävle. Rekommenderas skarpt.

Share


1 kommentar på “Springturism”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Annah skriver:

    Men åh, du har ju varit och sprungit i min stad

    [Svara]Lämna kommentar