Stafett idag

20130811 kl 20:00 » Tävling, triathlon
Alla Kan Träna


Starten


Växlingsområdet
Väntan, väntan, väntan. Löpningen borde ligga först i en triathlon! Jag vankade av och an och väntade på min tur. Vi hade ett stafettlag till Karlstad Triathlon idag som gick av stapeln i Mariebergsskogen i Karlstad. Först ut i laget Elvira, en ung simtjej som Camilla hade värvat till laget. Vi stod nervöst och tittade på för att se Elvira varva först av alla damer, kanske tia totalt i startfältet, och växla fortfarande först av damerna. Camilla tog över på cykel och gav sig alltså av i ledningen. Elvira pustade ut och jag assisterade med att få av våtdräkten, detta helvetesplagg. Jag simmar sällan längre sträckor utomhus, men om jag gör det så undviker jag i möjligaste mån våtdräkt. Den ger mig panik.


Elvira varvar


Växel simning – löpning

Åter till tävlingen. Jag värmde upp, hejade på Camilla i varvning, värmde upp lite mer, hejade lite mer och väntade, väntade, väntade. Jonas och Karl-Martin väntade också på sina lagkamrater så vi slängde lite käft och väntade tillsammans. Nervöst. Camilla blev omkörd av Carina i ett av de andra damlagen så jag fick se Frida gå ut nästan tre minuter före mig. Frida hade kört(och vunnit) sprintdistansen på förmiddagen så hon var säkert inte helt pigg och fräsch, men jag visste att mer än kanske två minuter är svårt att ta in på henne på milen, oavsett. Jag gav mig av och det blev till att jaga.

Löpsträckan var lätt, men lite mentalt knäckande. Fyra gånger till vändpunkt och tillbaka på en platt bana, alltså samma sträcka åtta gånger. Jag höll ”mitt tempo”, siktet inställt på 4.20 per kilometer. Någon kilometer lite fortare och någon lite långsammare. Jag försökte verkligen pressa mig men det var svårt idag. Trots att jag jagade Frida så kände jag inte den där extra lilla förmågan att ta ut mig. Jag spurtade och gick i mål på 43.28 – bara 16 sekunder över mitt personliga rekord. Tyvärr räckte det inte för att gå om Frida. Jag tog sekunder på varje varv, men inte tillräckligt mycket. Tiden är jag hur som helst väldigt nöjd med. Jag har sprungit tre millopp under året, och haft 43.31, 43.12 och 43.28 – nästa år siktar jag på att bli en sub43-löpare. Det kan gå.


Summeringen av dagen – en jättefin laginsats, och en bra tid totalt. Och det bästa av allt, alla hejarop! Jag vet inte hur många ”Heja Ida”, ”Kom igen Ida”, ”Det ser bra ut” och ”Kom igen nu” jag hörde. Men jag vet att varenda ett bar mig framåt, varenda ett gav kraft att hänga i. Tusen tack alla fina människor som hejade på mig och alla andra kämpar idag. Sen vill jag också säga att Mariebergsskogen är ett suveränt evenemangsområde. Jag hade barnen med mig dit idag. Vi tittade på tävlingen tillsammans, dom lekte, åt glass och tittade på djuren medan jag sprang och hade regnet inte öst ner så hade vi tagit ett dopp innan vi åkte hem. Suveränt!


Jag ser så lång ut när barnen tar kort på mig :-)


Nöjd. Trött. Alltid kul med stafett!

Share


2 kommentarer på “Stafett idag”

Till kommentarsfältet »

 1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Sara Borg skriver:

  Ruggigt kul med stafett, grattis till en bra placering och en fin tid! Snart är det ju dags för Vasan också, bara två veckor kvar. Vilken sträcka kommer du att köra, vet du det? Jag har sprungit den sista in i mål de senaste åren. Den passar mig hyggligt då jag inte är mitt bästa löpar-jag i terräng, och den är ju förhållandevis snäll. I år vet jag inte än vad det blir. Kul ska jag försöka ha, oavsett :)

  [Svara]

  svalisida svarar:
  augusti 12th, 2013 at 20:35

  Ja, nu närmar det sig! Vilket lag springer du för? Jag kommer att ha sträcka fem, en av de mest lättsprungna. Jag är långsammast i laget :-)

  [Svara]Lämna kommentar