Swimrun i Vänerskärgård

Alla Kan Träna

IMG_4909

Idag var det fredagsmys med Cinnober Adventure Team, multisportlaget, på schemat. Magnus hade sett ut en runda och Henrik och jag hängde på. Cayenne, Magnus hund, hade parkerat i bagaget långt innan vi var klara för avfärd. Inget kunde stoppa henne från att följa med oss ut, verkade hon tycka.

Vi drog ut till Arnäs vid Vänern strax utanför Karlstad för en löprunda med ”hoppa på sten”-fokus. Hoppa på sten är en av mina svagheter vilket jag har blivit väldigt medveten om, senast i Sydafrika. Jag är ovan och långsam, och har svårt att hitta bra väg och bra ställen att sätta ner fötterna när det drar ihop sig till stenhoppning. Man ska träna det man är dålig på, och om två veckor är det SM i multisport på lång distans med helt garanterat en massa stenhoppning så det var inget att be för.

Löpningen vid Arnäs var fin och lättsprungen led och sedan ett kort vad ut till Onsön, en liten utanför Arnäs. På Onsön hoppade vi på sten, strand och klippor, och vadade vid ett par tillfällen ut till udden där vi fick se ett spegelblankt vänerhav(vilket inte är så vanligt). Örn, älg och sparvhök såg vi också i djurväg, förutom hunden. Cayenne hoppade på bra, och simmade ganska långa sträckor. Väl tillbaka på Arnäs sprang vi ut till en udde och gjorde några simsträckor med hund och allt för att komma tillbaka till leden. Hunden har några år på nacken och blev trött på slutet så Magnus var hundens bästa vän en stund(bjuder på ett suddigt foto). Det är kärlek.

IMG_4914

På Arnäs blev det en stund ledlöpning igen tillbaka till bilen. Två timmar totalt och ett av årets hittills bästa pass. Som om det inte var nog har jag lärt mig knyta skosnörena också. Hoppa på och av cykel, hoppa på sten och nu – knyta skosnören. Jag får lära mig mycket. Det får bli ett eget inlägg et där med Taserudsknuten :-)

Utrustningen då, alltid intressant. Jag valde en väldigt minimalistisk Camelbak vätskeryggsäck, som har plats för ett fåtal prylar och en vätskeblåsa. Med på turen fanns 8 dl vatten, en energibar(för nödsituation), en draglina(för nödsituation) och min iPhone. Telefonen har jag ett vattentätt skal på från Lifeproof, vilket ju är bra om man hamnar på en plötslig swimrun. Dagens skoval – Inov8 Oroc 280 med metalldubb. Magnus och Henrik körde också med dubb, det känns som det självklara valet på Stockholm Extreme där det blir en swimrun på ungefär fyra timmar.

När jag kom hem hade barnen nästan gjort färdigt maten, som vi kommit överens om. Jag kan inte tänka mig bättre lag, eller barn, eller ett bättre sätt att börja helgen. Hunden får toppbetyg också.

IMG_4916

IMG_4912

IMG_4917

Share


1 kommentar på “Swimrun i Vänerskärgård”

Till kommentarsfältet »

  1. Skaffa din egen gravatar! (visningsbild)Kent skriver:

    Jag visste inte att det fanns vattentäta iphone skal foto på Magnus som bär hunden är väldigt fint, motivet kompenserar mer än väl för eventuell suddighet.

    [Svara]Lämna kommentar